Παρασκευή 17 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Στις 25 Γενάρη το μεγάλο συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα

Προσυγκέντρωση στις 11 π.μ. στην Ομόνοια και πορεία στο Σύνταγμα

Μαζικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, το Σάββατο 25/1, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για την εκποίηση της επιχείρησης, προετοιμάζουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, έχοντας στο πλευρό τους συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικούς φορείς.

Στη χτεσινή σύσκεψη του συντονιστικού των σωματείων της ΛΑΡΚΟ, αποφασίστηκε η κινητοποίηση να ξεκινήσει με προσυγκέντρωση στις 11 π.μ. στην Ομόνοια και να ακολουθήσει πορεία στο Σύνταγμα.

«Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ! Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες», τονίζει στην ανακοίνωση - κάλεσμά του στην κινητοποίηση το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας. «Μας χρωστάνε και απαιτούμε κρατική χρηματοδότηση για να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ. ΕΕ και κυβερνήσεις χορηγούν 7,2 δισ. κρατικές ενισχύσεις σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. 12 δισ. ευρώ εγγυήσεις στις τράπεζες και άλλα τόσα υπερδιπλάσια έδωσε ο κ. Σταϊκούρας στο κεφάλαιο μέσα από νομοσχέδια και τον κρατικό προϋπολογισμό. Να δώσουν και στη ΛΑΡΚΟ. Μας χρωστάνε και απαιτούμε εδώ και τώρα: Κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών, νέες προσλήψεις και κάλυψη όλων των κενών του οργανογράμματος, μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, υπογραφή στη συμφωνημένη ΣΣΕ που κατοχυρώνει τα κεκτημένα μας», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 25/1 έχουν καλέσει το ΠΑΜΕ, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, η Ομοσπονδία Οικοδόμων, το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, το οποίο θα δρομολογήσει λεωφορεία για τη συμμετοχή των εργαζομένων της περιοχής, το Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας, η ΠΟΣΠΕΡΤ, ενώ τις πρωτοβουλίες των εργαζομένων στηρίζουν δεκάδες σωματεία και φορείς της Στερεάς Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ