Πέμπτη 16 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Συναυλία - παρέμβαση για την καταδίκη της ναζιστικής - εγκληματικής Χρυσής Αυγής

Την Κυριακή 26 Γενάρη στις 6.30 μ.μ., στο κλειστό ΔΑΚ «Πλάτων» στη Νίκαια

Από παλιότερη κινητοποίηση
Από παλιότερη κινητοποίηση
«Η εισαγγελική πρόταση στη δίκη της ΧΑ είναι απαράδεκτη, είναι ενάντια στη λογική, κόντρα στην πείρα μας, κόντρα στα γεγονότα. Δεν είναι όμως κεραυνός εν αιθρία. Δείχνει ότι οι λουφαγμένοι σε ένα βαθμό σήμερα ναζί αποτελούν κρίσιμη εφεδρεία για το σύστημα και το κεφάλαιο, είναι άλλοθι για να μπορούν τα κατακάθια του ναζισμού να συνεχίσουν την εγκληματική τους δράση. Είναι πρόκληση απέναντι στα θύματα της ΧΑ, είναι πρόκληση απέναντι στο παρελθόν του λαού μας, που έχει υποφέρει από το φασισμό και το ναζισμό και έχει συγκρουστεί μαζί του».

Τα παραπάνω τονίστηκαν μεταξύ άλλων στη σύσκεψη που διοργάνωσε χτες στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας. Θέμα της σύσκεψης ήταν η πραγματοποίηση συναυλίας - παρέμβασης για την καταδίκη της ναζιστικής - εγκληματικής Χρυσής Αυγής, με τη συμμετοχή πλήθους καλλιτεχνών, που θα γίνει την Κυριακή 26 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ., στο κλειστό ΔΑΚ «Πλάτων», στη Νίκαια.

Μιλώντας στη σύσκεψη, ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «δεν θα μείνουμε σε μία - δύο πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα. Υπάρχει ανάγκη να ασκηθεί πίεση για αυτό το θέμα. Επιβεβαιώνεται ότι μόνο το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα μπορεί να τσακίσει το φασισμό (...) Τονίζουμε ότι ο ναζισμός είναι εδώ σε "εφεδρεία", τη στιγμή που το σύστημα προτάσσει το "νόμο" και την "τάξη", που το ζουν καθημερινά όσοι αγωνίζονται». Ως παραδείγματα έφερε το Ασφαλιστικό και το θέμα της απαγόρευσης των διαδηλώσεων.

Παρέμβαση έκανε ο Νίκος Ξουράφης, πρόεδρος του ΕΚΠ, τονίζοντας ότι το ζήτημα είναι καταρχήν πολιτικό και όχι νομικό. «Πρέπει να γίνει υπόθεση των σωματείων, να συνεχίσουμε την πάλη ενάντια στο φασισμό. Θα τους βρίσκουμε μπροστά μας». «Είναι σημαντικό να καταδικαστεί η εισαγγελική πρόταση από τους εργαζόμενους», συνέχισε. «Μπορεί να έχουν λουφάξει οι χρυσαυγίτες, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Πρέπει συνέχεια να αποκαλύπτουμε τη δράση τους, παραμένουν μαντρόσκυλα του συστήματος. Είναι "κυνηγοί κεφαλών" για λογαριασμό της εργοδοσίας, για τζάμπα εργατικά χέρια. Στηρίζουν τους εργοδότες. Θα χτυπούν συνέχεια το κίνημα, δεν πρέπει να τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Το σύστημα θα τους επαναφέρει...».

Στη σύσκεψη, στην οποία συζητήθηκαν και πρακτικά ζητήματα για την προετοιμασία και την οργάνωση της εκδήλωσης, συμμετείχαν και στηρίζουν την πρωτοβουλία αντιπρόσωποι από τις εξής συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικούς φορείς μέχρι στιγμής: Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά, Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπονοποιών και Χημικής Βιομηχανίας Αττικής, Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Αττικής, Πειραιά και Νήσων, Σωματείο Καθαριστριών Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Πειραιά, Σωματείο Οδηγών Φορτηγών Αττικής και Βοιωτίας, Ενωση Συλλόγων Γονέων Περάματος, Σύλλογος Γυναικών Περάματος, Γυναικείος Σύλλογος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Φοιτητικός Σύλλογος Σχολής Επιστημών Τροφίμων ΠΑΔΑ, Φοιτητικός Σύλλογος Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας ΠΑΔΑ.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org