Πέμπτη 16 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βραβεύτηκαν τρεις σημαντικοί καλλιτεχνικοί διευθυντές

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Μέσα σε ζεστό και συναδελφικό κλίμα, στην κατάμεστη αίθουσα του ιστορικού κτιρίου «Νίκος Κούνδουρος» την περασμένη Τετάρτη, η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών τίμησε και βράβευσε τρεις καλλιτεχνικούς διευθυντές για το δημιουργικό έργο τους στα μεγάλα Φεστιβάλ της Περιφέρειας, τους Αντώνη Παπαδόπουλο από το Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας, Δημήτρη Σπύρου από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους και Σταύρο Ιωάννου από το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ - Doc fest της Χαλκίδας.

Παρευρέθηκε η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού.

Για το έργο και τον ρόλο των τριών δημιουργών - σκηνοθετών μίλησαν οι Τώνης Λυκουρέσης, Χάρης Παπαδόπουλος, Κώστας Φέρρης, Γιάννης Σολδάτος, Παύλος Μεθενίτης, Λεωνίδας Βαρδαρός και Κώστας Σταματόπουλος. Τα τιμητικά βραβεία παρέδωσαν οι Χ. Παπαδόπουλος, Λ. Βαρδαρός, Τ. Λυκουρέσης και Κ. Σταματόπουλος.

Οπως σημειώθηκε στις ομιλίες, ο Αντώνης Παπαδόπουλος συνέβαλε σημαντικά στο να καθιερωθεί το Φεστιβάλ Δράμας δίνοντας την ευκαιρία σε νεότερους και κυρίως πρωτοεμφανιζόμενους σκηνοθέτες να έρχονται σε πρώτη επαφή με το κοινό τους. Οι νέοι σκηνοθέτες, εδώ και πολλά χρόνια, περιμένουν με λαχτάρα το ελληνικό διαγωνιστικό τμήμα της Δράμας, το διεθνές διαγωνιστικό, αλλά και τα παράλληλα τμήματα. Παράλληλα, με οπτικό μήνυμα, απηύθυνε από τη Σουηδία εγκάρδιο χαιρετισμό στον Αντώνη Παπαδόπουλο ο βραβευμένος σκηνοθέτης Νικόλας Κολοβός, του οποίου η τελευταία ταινία μικρού μήκους «Index» έκλεισε τιμητικά την εκδήλωση. Ο Δημήτρης Σπύρου, με τη δουλειά του και την ευαισθησία του πάνω στις ταινίες για παιδιά και νέους, πέτυχε να κινητοποιήσει την κοινωνία της Ηλείας και των γύρω νομών, τα σχολεία και τη Μέση Εκπαίδευση, αναδεικνύοντας το Φεστιβάλ Ολυμπίας σε διεθνές επίπεδο και φιλοξενώντας παιδιά και κινηματογραφικές ταινίες από όλο τον κόσμο. Ο Σταύρος Ιωάννου, τέλος, ήρθε πριν δεκατρία χρόνια να ενισχύσει και να δώσει βήμα και λόγο στο ελληνικό Ντοκιμαντέρ και στις αγωνίες των ανθρώπων του. Προέβαλε και βράβευσε τους δημιουργούς ντοκιμαντέρ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ