Τετάρτη 15 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συναντήσεις με ενεργειακούς ομίλους και σχέδια για μπίζνες

Συνάντηση με εκπροσώπους ενεργειακών εταιρειών είχε χτες το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ιταλικής «Snam», Marco Alvera, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ισπανικής «Enagas», Marcelino Oreja, και τον γενικό διευθυντή και διευθύνοντα σύμβουλο της βελγικής «Fluxys», Pascal De Buck. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, «συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι προοπτικές και οι ευκαιρίες που ανοίγονται μετά την υπογραφή της συμφωνίας για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου "East Med"». «Παράλληλα, εκφράστηκε επενδυτικό ενδιαφέρον και για άλλα έργα ενεργειακών υποδομών και επαναβεβαιώθηκε το κλίμα εμπιστοσύνης των τριών εταιρειών, που είναι μέτοχοι του ΔΕΣΦΑ».

Εξάλλου, σε δηλώσεις του χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, είπε ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης στο πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ «εξήγησε γιατί η Ελλάδα προσφέρει γόνιμο επενδυτικό έδαφος και επανέλαβε την πρόσκλησή του για επενδύσεις στη χώρα μας». Πρόσθεσε ότι «υπήρξε ενθάρρυνση για αμερικανικές επενδύσεις, ακόμη και από τον ίδιο τον Αμερικανό Πρόεδρο. Ενθάρρυνση που βρίσκει πολλές μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις έτοιμες να επενδύσουν στην Ελλάδα, όπως επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους 22 κολοσσιαίων επιχειρήσεων».

Ταυτόχρονα, συμπλήρωσε ότι στην κυβέρνηση «με σχέδιο και συστηματική δουλειά» «ξεμπλοκάρουν» μια σειρά επενδυτικών σχεδίων, με βάση τα απανωτά προνόμια που προσφέρει η κυβέρνηση στους επιχειρηματικούς ομίλους. Τέλος, εξέφρασε την «πλήρη βεβαιότητά» του ότι προχωρούν οι «επενδύσεις» σε Αφάντου Ρόδου και Ελληνικό, προαναγγέλλοντας αντίστοιχες ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες για την Κασσιόπη στην Κέρκυρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ