Πέμπτη 9 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ
Στις 25 Γενάρη θα διαδηλώσουν στην Αθήνα

Σε συλλαλητήριο στην Αθήνα το Σάββατο 25/1 προχωρούν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, μαζί με σωματεία και φορείς της Στερεάς Ελλάδας, συνδικαλιστικές οργανώσεις από το Μέταλλο και άλλους κλάδους, ενάντια στην εκποίηση της εταιρείας, στην επίθεση στις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους.

Το κλαδικό Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, απευθυνόμενο στους πάνω από 120 φορείς οι οποίοι συμμετείχαν στη σύσκεψη που είχε οργανώσει στις 8/12/2019, καλεί σε συμβολή στην οργάνωση και την προετοιμασία για την επιτυχία του συλλαλητηρίου. Τονίζει ότι στο μήνα που μεσολάβησε από τη μεγάλη σύσκεψη, έχει χειροτερέψει κι άλλο η κατάσταση: Οι εργαζόμενοι έμειναν απλήρωτοι, ζουν στην ανασφάλεια, η εργασία εντατικοποιείται λόγω έλλειψης προσωπικού. Σε συνδυασμό με την πλήρη απαξίωση της ΛΑΡΚΟ, το αποτέλεσμα είναι να συμβαίνουν σοβαρές ζημιές στο εργοστάσιο, που από τύχη δεν οδήγησαν σε νέα εργατικά «ατυχήματα».

Στο μεταξύ, τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ οργανώνουν την Κυριακή 12/1, στις 10 π.μ., ημερίδα στον κινηματογράφο «Ιλιον» στον οικισμό στη Λάρυμνα.

ΠΑΜΕ: Αγώνας που αφορά όλη την εργατική τάξη

Σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 25/1 καλεί το ΠΑΜΕ εργαζόμενους και συνδικάτα. Στην ανακοίνωσή του τονίζει:

«Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ συνεχίζουν τον αγώνα τους για τη διασφάλιση της λειτουργίας της και των θέσεων εργασίας, για την προστασία της ζωής και της υγείας τους, για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με μόνιμη και σταθερή εργασία και συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.

Είναι αγώνας που αφορά όλη την εργατική τάξη, που βιώνει τις συνέπειες της βαρβαρότητας των πολιτικών των κυβερνήσεων διαχρονικά, υλοποιημένες από τη μεγαλοεργοδοσία σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

Είναι αγώνας που χρειάζεται να ποτιστεί με την αλληλεγγύη των Συνδικάτων. Να δώσει παραπάνω ώθηση σε μια μάχη απέναντι σε κυβέρνηση και εργοδοσία, που επιδιώκουν να βάλουν λουκέτο σε άλλη μια επιχείρηση με τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες, που δεν εξυπηρετούν σήμερα τις λαϊκές ανάγκες αλλά τα κέρδη των καπιταλιστών. Κι όλα αυτά την ίδια ώρα που οι εργάτες θρηνούν δεκάδες νεκρούς στο βωμό της εκμετάλλευσης με ανύπαρκτα μέτρα για την υγεία και ασφάλεια στο χώρο δουλειάς.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα Συνδικάτα και τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στο συλλαλητήριο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα στις 25 Γενάρη, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη στήριξη στον δίκαιο και δύσκολο αγώνα τους».

Κάλεσμα στους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ έχει απευθύνει και το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, υπογραμμίζοντας πως το πλατύ μέτωπο στήριξης των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ «μπορεί και πρέπει να αποτελέσει αφετηρία για ενιαίους μαχητικούς αγώνες με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων σε όλο τον κλάδο του Μετάλλου».

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο έχει καλέσει και η Ομοσπονδία Οικοδόμων, με σχετικό κάλεσμά της προς τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους στον κλάδο των Κατασκευών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ