Πέμπτη 9 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας για «το όργιο παράνομων απεργοσπαστικών και τρομοκρατικών μηχανισμών εκ μέρους της εργοδοσίας του ομίλου ΟΤΕ, απέναντι στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους που διεκδικούν υπογραφή ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο, και τις συλλήψεις εργαζόμενων απεργών» κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Λ. Στολτίδης, Ν. Καραθανασόπουλος, Χρ. Κατσώτης, Γ. Λαμπρούλης και Μ. Συντυχάκης.

Στην Ερώτηση καταγγέλλουν μεταξύ άλλων την προκλητική στάση της εργοδοσίας, που ζητά από τους εργαζόμενους να στηρίξουν τη στρατηγική της, τα αποτελέσματα της οποίας είναι τεράστια κέρδη για τους μετόχους και τσακισμένα δικαιώματα για τους εργαζόμενους.

Οπως τονίζει η Ερώτηση, στις 7 Γενάρη η εργοδοσία, προκειμένου να υπηρετήσει τους σχεδιασμούς της, «αποθρασυμένη από την κυβερνητική κάλυψη και τη σιωπή της πλειοψηφίας των ΜΜΕ, αλλά και εξοργισμένη από την αποτυχία της προσπάθειας "κοινωνικού αυτοματισμού" και τρομοκράτησης των εργαζομένων, πέρασε σε απροκάλυπτη επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους, που περιφρουρούν τον απεργιακό τους αγώνα πανελλαδικά.

Ενώ έχει καταστρατηγήσει κάθε άρθρο της ήδη κουτσουρεμένης και πλήρως προσαρμοσμένης στις ανάγκες των εργοδοτών εργατικής νομοθεσίας, απειλεί έχοντας εξαπολύσει όλους τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς (εργασία από το σπίτι, εκβιασμό των απεργών ασφαλείας, συνεργασία με αποθήκες τρίτων, πρόσληψη εργολάβων κατά τη διάρκεια της απεργίας, εναλλαγή κτιρίων, χρήση κτιρίων άλλων επιχειρήσεων), ότι θα επιτεθεί ενάντια στους απεργούς με την αποφασιστική παρέμβαση της καταστολής του κρατικού μηχανισμού, της αστυνομίας».

Το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση να προβεί σε άμεσες ενέργειες ώστε: Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων, όπως ορίζει και η εργατική νομοθεσία. Να παρέμβει η Επιθεώρηση Εργασίας προκειμένου να ακυρώσει τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς της εργοδοσίας, οι οποίοι είναι παράνομοι. Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, που αφορούν τη δυνατότητα επιβίωσης και κάλυψης των σύγχρονων αναγκών τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ