Τετάρτη 8 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΒΟΛΟΥ
Να μη διπλοπληρώσει το Πανθεσσαλικό ο βολιώτικος λαός

Ερώτηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση», απαιτώντας να μη διπλοπληρώσει ο λαός της πόλης το Πανθεσσαλικό Στάδιο, την παραχώρηση του οποίου στο δήμο διεκδικεί η δημοτική αρχή της πόλης με πρόθεση την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων στο ποδόσφαιρο, και συγκεκριμένα για την εκμετάλλευση του σταδίου από την ΠΑΕ Βόλος. Την ίδια στιγμή, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταφερθούν τα έξοδα συντήρησης και το γενικότερο κόστος λειτουργίας του σταδίου στις πλάτες των δημοτών του Βόλου και στις οικογένειες των αθλούμενων στους συλλόγους της περιοχής.

Στην Ερώτησή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βόλου αναφέρει:

«Το Πανθεσσαλικό Στάδιο είναι ένα από τα Ολυμπιακά ακίνητα που ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο της ΕΤΑΔ ΑΕ και ένα από τα τρία περιφερειακά στάδια που κατασκευάστηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Τα άλλα δύο είναι το Παγκρήτιο και το Παμπελοννησιακό. Αυτά τα "ξεφορτώθηκε" το 2007 η τότε κυβέρνηση της ΝΔ, παραχωρώντας τα στους δήμους Ηρακλείου και Πάτρας. Οι τότε δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ, Κουράκης και Φούρας αντίστοιχα, υλοποιώντας την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, αποδέχτηκαν την παραχώρηση, με πρόσχημα δήθεν την ανάγκη για μαζική άθληση της τοπικής κοινωνίας. Στην ουσία είχαν αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αξιοποίηση των σταδίων για ιδιωτικά συμφέροντα που προωθούσε η ΝΔ, απαλλάσσοντας από το κόστος λειτουργίας και συντήρησης την κεντρική κυβέρνηση και μεταφέροντάς το στις πλάτες των δημοτών.

Η πρώην δημοτική αρχή του Π. Σκοτινιώτη, όπως και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, δεν δέχονταν την παραχώρηση, γιατί θεωρούσαν αδύνατη την κάλυψη του κόστους λειτουργίας, προμήθειας εξοπλισμού και συντήρησης του Πανθεσσαλικού Σταδίου από το δήμο, που υπολογιζόταν σε πάνω από 600.000 ευρώ.

Σήμερα η δημοτική αρχή Βόλου ζητά να παραχωρηθεί στο δήμο Βόλου, υλοποιώντας την πολιτική ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης των χώρων του σταδίου, εξυπηρετώντας επιχειρηματικά συμφέροντα, μεταξύ των οποίων ενδεχομένως και της ΠΑΕ Βόλος, και μεταφέροντας το οικονομικό κόστος λειτουργίας και συντήρησης στις πλάτες των δημοτών και στις οικογένειες των παιδιών που συμμετέχουν στους αθλητικούς συλλόγους.

Ο λαός φορολογείται άγρια με άμεσους και έμμεσους φόρους. Ο λαός έφτιαξε με δικά του χρήματα τις Ολυμπιακές και τις υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις. Δεν πρέπει να τις διπλοπληρώνει. Ο αθλητισμός και η φυσική αγωγή είναι δικαίωμα για τη νεολαία και για όλο το λαό, που πρέπει να τα απολαμβάνει δωρεάν.

Η αθλητική κοινότητα και ο λαός του Βόλου πρέπει να διεκδικήσουν με συντονισμένο αγώνα το Πανθεσσαλικό Στάδιο και οι άλλες αθλητικές υποδομές να παραχωρούνται δωρεάν στους αθλητικούς συλλόγους. Να απαιτήσουν τη λειτουργία, συντήρηση και χρηματοδότηση να αναλάβει εξολοκλήρου το κράτος και στη διοίκηση του σταδίου, καθώς επίσης και στην οργάνωση της διαχείρισής του να συμμετέχουν ο δήμος, αθλητικοί σύλλογοι και αθλητές.

Ερωτάται η δημοτική αρχή Βόλου:

-- Τι θα κάνει για να καλυφθούν τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης του Πανθεσσαλικού Σταδίου από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον κρατικό προϋπολογισμό;

-- Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει ώστε τα παιδιά, η νεολαία, οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες της πόλης να απολαμβάνουν δωρεάν το δικαίωμα στον αθλητισμό και στη σωματική αγωγή;».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ