Τετάρτη 1 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παραμένουν τα προβλήματα, σε ύφεση η κακοκαιρία

«Μπαλάκι» οι ευθύνες ανάμεσα σε κυβέρνηση και κοινοπραξία για την απίστευτη ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών τη Δευτέρα στην Εθνική Αθηνών - Λαμίας

INTIME NEWS

Σταδιακά από χτες άρχισε να υποχωρεί η κακοκαιρία που προκάλεσε προβλήματα σε όλη τη χώρα, ενώ άφησε κι έναν νεκρό 94χρονο από τις αναθυμιάσεις σόμπας γκαζιού - πετρελαίου, την οποία άναψαν για να ζεσταθούν από το κρύο πατέρας και γιος στις Πλαταιές, αφού είχε διακοπεί το ρεύμα. Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή σώθηκε ο 64χρονος γιος.

Ανοιχτή είναι πλέον και η Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας, μετά το κυκλοφοριακό χάος στη Μαλακάσα, όπου πολλά οχήματα εγκλωβίστηκαν για ώρες. Η ταλαιπωρία των οδηγών και στα δύο ρεύματα της Εθνικής από το ύψος των διοδίων Αφιδνών έληξε μετά τις 8 το βράδυ...

Η απαράδεκτη κατάσταση στην κεντρικότερη οδική αρτηρία της χώρας - και στα δυο ρεύματα - αποκάλυψε ξανά τη γύμνια του κράτους και τις τεράστιες ευθύνες της διαχειρίστριας εταιρείας που εκμεταλλεύεται τον δρόμο, εισπράττοντας διόδια. Σύμφωνα με καταγγελίες οδηγών, ήταν εμφανείς η έλλειψη προσωπικού για την αποτροπή και στη συνέχεια για τη διαχείριση του εγκλωβισμού χιλιάδων ανθρώπων στην Εθνική, αλλά και η έλλειψη μέσων για τον καθαρισμό του δρόμου.

Την κατάσταση δυσκόλευαν ακόμα περισσότερο οι δεκάδες νταλίκες δεξιά και αριστερά του δρόμου, η κυκλοφορία των οποίων απαγορεύτηκε καθυστερημένα και αφού είχε αρχίσει να μπλοκάρει ο δρόμος. Κι όλα αυτά για ένα καιρικό φαινόμενο που είχε προαναγγελθεί και υποτίθεται ότι είχαν παρθεί έγκαιρα μέτρα.

Κατόπιν εορτής και για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, η κυβέρνηση κίνησε χτες τις διαδικασίες διερεύνησης των αιτιών της μεγάλης ταλαιπωρίας στην Εθνική Οδό. Οι υπεύθυνοι της «Νέας Οδού» κλήθηκαν, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με το ερώτημα της «παράβασης των συμβατικών τους υποχρεώσεων» για «ακώλυτη λειτουργία του έργου». Επίσης, με απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης αντικαταστάθηκε ο διοικητής του Β' Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Αττικής για λάθη και παραλείψεις της Τροχαίας.

Από την πλευρά της, η ιδιωτική κοινοπραξία που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο εξέδωσε ανακοίνωση, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Τροχαία για την κυκλοφοριακή διαχείριση και εκφράζοντας τη ...«λύπη» της για την «ταλαιπωρία των οδηγών».

Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση περιοχών της Αττικής, και συγκεκριμένα σε Πόρτο Ράφτη, Μελίσσια, Θησείο, λεωφόρο Αλεξάνδρας και Μαγούλα. Χωρίς ρεύμα έμειναν επίσης χωριά της Θήβας.

Συναγερμός σήμανε στο Βασιλικό Χαλκίδας, καθώς «φούσκωσε» επικίνδυνα ο ποταμός Λήλας και αποφασίστηκε να γίνει προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων των παραποτάμιων περιοχών (Παραλία Βασιλικού - Μανίκα και Οαση). Περίπου 120 κάτοικοι μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία, ενώ αποφασίστηκε επίσης η διακοπή της κυκλοφορίας σε όλες τις διαβάσεις.

Τέλος, σώος βρέθηκε χτες ο 27χρονος που αγνοούνταν στην περιοχή της Μονής Κλειστών στη Χασιά. Η επιχείρηση για τον εντοπισμό του είχε ξεκινήσει τη Δευτέρα.

Το ΚΚΕ

Σε σχόλιο για την ταλαιπωρία των οδηγών στην Εθνική Οδό, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Η τεράστια ταλαιπωρία που υπέστησαν οι οδηγοί της Εθνικής Οδού, από μια αναμενόμενη και συνηθισμένη κακοκαιρία, είναι το αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής, της γύμνιας του κρατικού μηχανισμού και της ιδιωτικοποίησης των εθνικών δρόμων. Κατά τα άλλα "φταίνε οι απεργίες και οι διαδηλώσεις για την ταλαιπωρία στις μετακινήσεις". Η κυβερνητική υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ