Τετάρτη 1 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Οργανώνουν απεργιακό αγώνα με αιχμή την πάλη για την Κοινωνική Ασφάλιση

Σε πλατιά σύσκεψη καλεί το ΠΑΜΕ την Πέμπτη 9 Γενάρη

Από τα μαζικά συλλαλητήρια για το Ασφαλιστικό στις 30 Νοέμβρη
Από τα μαζικά συλλαλητήρια για το Ασφαλιστικό στις 30 Νοέμβρη
Αποφάσεις για οργάνωση απεργιακού αγώνα ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης - κεφαλαίου για νέο αντιασφαλιστικό χτύπημα παίρνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα, ενισχύοντας την πάλη για αποκλειστικά δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, υποχρεωτική για όλους, με διασφάλιση των γηρατειών, της Υγείας, της Πρόνοιας κ.ο.κ.

Για την οργάνωση της πάλης και την ενίσχυση του απεργιακού μετώπου με αιχμή τον αγώνα για τη δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο έχει απευθύνει πλατύ κάλεσμα σε Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία και συνδικαλιστές να πάρουν μέρος στη σύσκεψη που οργανώνει την Πέμπτη 9 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος).

Υπογραμμίζοντας στο κάλεσμα για τη σύσκεψη ότι «η κυβέρνηση είναι έτοιμη να καταθέσει για ψήφιση στη Βουλή το άθλιο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό μέσα στο Γενάρη», το ΠΑΜΕ τονίζει ότι «στο επίκεντρο της επίθεσης που προετοιμάζει η ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη και γκρεμίζοντας ό,τι δεν είχε προλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, η διατήρηση των χαμηλών ποσοστών αναπλήρωσης και οι συντάξεις φτωχοκομείου στο πλαίσιο μόνο της "εθνικής εγγυημένης σύνταξης". Το τζογάρισμα των αποθεματικών των Ταμείων θα εκτιναχτεί, με στόχο τα δισ. ευρώ που είναι χρήματα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών και των συνταξιούχων, να περάσουν στα γεράκια της ιδιωτικής ασφάλισης», σημειώνει το ΠΑΜΕ.

«Δεν έχουμε δικαίωμα να παραδώσουμε στη νέα γενιά εργαζομένων μια εργασιακή κόλαση και μια διαρκή ανασφάλεια. Οι επόμενοι αγώνες των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους και συνολικά το λαό για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων θα είναι ακόμα πιο μαζικοί, ακόμα πιο δυνατοί. Η καταστολή και τα σχέδια περιορισμού των διαδηλώσεων δεν μας τρομάζουν», υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org