Τετάρτη 1 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΕΚΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ - ΚΥΨΕΛΗΣ
Επιτυχημένο και μαζικό το τουρνουά μπάσκετ στην Γκράβα

Σε ένδειξη αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες

Η οργανωτική επιτυχία και η μαζικότητα στις αθλητικές συμμετοχές αλλά και στην προσέλευση του κόσμου χαρακτήρισαν το τουρνουά μπάσκετ που διοργάνωσε την Κυριακή 29/12, στο κλειστό γήπεδο της Γκράβας στα Πατήσια, το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης «Καίτη Πανοπούλου», σε συνεργασία με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Οιωνός».

Το σπουδαίο αυτό τουρνουά πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες, για τους οποίους συγκεντρώθηκαν τρόφιμα μακράς διαρκείας κατόπιν σχετικού καλέσματος των διοργανωτών, στο οποίο ανταποκρίθηκαν οι παρευρισκόμενοι.

Στο αγώνες μπάσκετ που πραγματοποιήθηκαν συμμετείχαν με παιδικά και εφηβικά τμήματα τα σωματεία: Αθλητικός Ομιλος Αμπελοκήπων, Κυψελιακός ΑΟ, Ανταίος, ΑΕ Γκράβας - Πατησίων, Νίκη Αθηνών και ΑΠΣ Οιωνός. Στις νικήτριες ομάδες του τουρνουά απονεμήθηκαν κύπελλα, ενώ σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα.

«Στοχοποιούν τα θύματα για να κρύψουν το έγκλημα»

Εκ μέρους του Στεκιού Εργαζομένων και Νεολαίας, η Ελισάβετ Πυργολιού στην ομιλία της ευχαρίστησε αθλούμενους, προπονητές και όσους παρευρέθηκαν στη σπουδαία εκδήλωση. Οπως είπε, μέσω αυτής το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας και ο ΑΠΣ Οιωνός θέλησαν να εκφράσουν αλλά και να δυναμώσουν την αλληλεγγύη σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες, και παράλληλα την κοινή πάλη Ελλήνων και μεταναστών, ώστε με καλύτερους όρους να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.


«Στεκόμαστε δίπλα στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, στα παιδιά τους, γιατί δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τις εικόνες βαρβαρότητας, των εγκλωβισμένων, με τις εικόνες των πνιγμένων που δεν καταφέρνουν να φτάσουν στη στεριά. Δεν μπορεί ο ελληνικός λαός, που έχει βιώσει τον πόλεμο και την προσφυγιά, να μένει απαθής μπροστά στα διαμελισμένα κορμιά παιδιών στη Συρία, στην Υεμένη και σε άλλες χώρες όπου διεξάγονται πόλεμοι και επεμβάσεις», επισήμανε.

Συνεχίζοντας τόνισε ότι οι κυβερνήσεις της Ελλάδας όλα αυτά τα χρόνια συμμετέχουν και στηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους, και παράλληλα «ξεπλένουν» τους φονιάδες ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. «Είναι οι ίδιες που δίνουν άλλοθι σε ρατσιστικές, ξενοφοβικές, φασιστικές φωνές και οργανώσεις, ώστε να κρύψουν το έγκλημα στοχοποιώντας τα θύματα», σημείωσε. Πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου έχουν απέναντί τους τους ίδιους εχθρούς, τα ίδια προβλήματα, την ίδια διέξοδο, και κάλεσε σε δυνάμωμα της κοινής πάλης Ελλήνων - προσφύγων - μεταναστών για έναν κόσμο δίχως εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά.

«Η αλληλεγγύη θα πρέπει να είναι αυτονόητη»

Εκ μέρους του «Οιωνού» ο Νίκος Παπαδόπουλος, προπονητής του συλλόγου, αναφέρθηκε στη σημασία της έκφρασης αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες, κόντρα στις όποιες ρατσιστικές - ξενοφοβικές φωνές, καθώς «τέτοιες εκδηλώσεις είναι απαραίτητες προκειμένου να δείχνουν ένα άλλο πρόσωπο και να μπορούμε να βοηθήσουμε από την πλευρά μας και εμείς. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν γίνονται σε μια γειτονιά όπως τα Πατήσια, όπου ζουν αρκετοί μετανάστες, τέτοιου είδους εκδηλώσεις λαμβάνουν μεγαλύτερη βαρύτητα, κάτι που φάνηκε και από την ανταπόκριση που υπήρχε στη συγκεκριμένη εκδήλωση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ