Τετάρτη 1 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Παρέμβαση για τους απολυμένους συμβασιούχους στη δασοπροστασία

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας μαζί με τους απολυμένους εργαζόμενους από το πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας» για την πυροπροστασία που απασχολούνταν στα δασαρχεία της περιοχής πραγματοποίησαν την περασμένη βδομάδα παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ Λάρισας και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας του Οργανισμού.

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στη δασοπροστασία βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία, καθώς έληξαν οι συμβάσεις τους και απολύθηκαν. Σε όλη τη διάρκεια της εργασίας τους σε έναν τόσο κρίσιμο τομέα, ήταν χαμηλά αμειβόμενοι (αρχικά με 495 ευρώ το μήνα και στη συνέχεια με 546 ευρώ). Με αυτά τα χρήματα, εκτός από την κάλυψη των αναγκών των δικών τους και των οικογενειών τους, η πλειοψηφία τους ήταν υποχρεωμένοι καθημερινά να καλύπτουν και το κόστος της μετακίνησής τους προς τους χώρους εργασίας. Πλέον, μάλιστα, μετά την απόλυσή τους, τους ζητείται ουσιαστικά να επιστρέψουν το ειδικό εποχικό επίδομα (711 ευρώ) που έλαβαν ως δασεργάτες, με την παρακράτησή του μέσω του συμψηφισμού με το πενιχρό επίδομα ανεργίας που θα λάβουν τώρα ως άνεργοι.

Στο πλαίσιο της αγωνιστικής παρέμβασης στον ΟΑΕΔ, κατατέθηκε σχετικό υπόμνημα, με το οποίο το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και οι απολυμένοι εργαζόμενοι διεκδικούν τα εξής: Επίλυση του άδικου και φλέγοντος ζητήματος, με παρέμβαση του διοικητή του ΟΑΕΔ, μέσα από τον μη συμψηφισμό του ειδικού εποχικού βοηθήματος με την τακτική επιδότηση ανεργίας. Να διορθωθεί άμεσα η ειδικότητα που αναφέρεται στο έντυπο αναγγελίας έναρξης του Προγράμματος από «Συσκευαστές σταφίδας, σύκων και φρούτων» σε «Δασεργάτες». Ανανέωση των ήδη υπαρχουσών συμβάσεων που έληξαν με αναδρομική ισχύ, του προγράμματος πυροπροστασίας, καθώς η ολοκληρωμένη δασική υπηρεσία πρέπει να υπάρχει 12 μήνες τον χρόνο. Σε περίπτωση αναγγελίας νέου προγράμματος πυροπροστασίας, να συζητηθούν επειγόντως τα ζητήματα της ειδικής μοριοδότησης σε όσους εκπαιδεύτηκαν και εργάστηκαν και απέκτησαν πολύτιμη ειδική εμπειρία στην πυροπροστασία, με παράλληλη άρση οποιωνδήποτε άλλων περιορισμών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ