Τετάρτη 1 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Βιέννης

Πιστή στην παράδοση δεκαετιών, η δημόσια ραδιοτηλεόραση θα μεταδώσει σήμερα, ανήμερα Πρωτοχρονιάς, στις 12.15, σε απευθείας δορυφορική σύνδεση με την Αίθουσα Musikverein, την καθιερωμένη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης.

Η συναυλία θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1 και το Τρίτο Πρόγραμμα σε παρουσίαση - σχολιασμό του Μιχάλη Μεσσήνη.

Φέτος διευθύνει ο Λετονός Andris Nelsons, διευθυντής της Boston Symphony Orchestra και αρχιμουσικός της ορχήστρας Gewandhaus της Λιψίας. Ο μαέστρος συνεργάζεται με τη Φιλαρμονική της Βιέννης από το 2010 και για πρώτη φορά διευθύνει το διεθνές αυτό μουσικό γεγονός.

Στο πρόγραμμά της περιλαμβάνονται γνωστά και αγαπημένα έργα των συνθετών Carl Michael Ziehrer, Josef Strauss, Josef Hellmesberger υιού, Johann Strauss πατρός, Johann Strauss υιού, Eduard Strauss, Ludwig van Beethoven, Franz von Souppe και Hans Christian Lumbye, αρκετά από τα οποία ακούγονται για πρώτη φορά στην πρωτοχρονιάτικη συναυλία. Συμμετέχουν σολίστ του Κρατικού Μπαλέτου της Βιέννης, σε χορογραφίες του Jose Carlos Martinez και κοστούμια της Emma Ryott.

Τη συναυλία μεταδίδουν περίπου 90 τηλεοπτικοί και πολυάριθμοι ραδιοφωνικοί σταθμοί απ' όλον τον κόσμο και την παρακολουθούν εκατομμύρια τηλεθεατές και ακροατές.

Η συναυλία θα μεταδοθεί επίσης ζωντανά και στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Η είσοδος θα είναι ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ