Τετάρτη 25 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Οι εργαζόμενοι δεν ζητούν άδεια από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους για να διαδηλώνουν

Ανακοίνωση - καταγγελία για το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων

Ενα ακόμα κατάπτυστο νομοσχέδιο με στόχο τον διακαή πόθο του κεφαλαίου, τον περιορισμό των διαδηλώσεων, έχει στα σκαριά η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως ανακοινώθηκε στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας. Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις ο νόμος - έκτρωμα θα αναρτηθεί σε «δημόσια διαβούλευση» μέχρι την Πρωτοχρονιά και, όπως λένε οι διαρροές, θα προβλέπει προαναγγελία των συγκεντρώσεων 48 ώρες πριν, όπως και υπόδειξη της διαδρομής εκ των προτέρων, ορισμό «υπεύθυνου συνάθροισης», ο οποίος μάλιστα θα έχει την αστική και ποινική ευθύνη, τον ορισμό συγκεκριμένων ποσοτικών μεγεθών για τους χώρους που θα καταλαμβάνουν οι πορείες, τον ορισμό εισαγγελέα για κάθε συγκέντρωση, ο οποίος μεταξύ άλλων θα κρίνει και τα αριθμητικά δεδομένα ενώ θα υποδεικνύει και εναλλακτικές διαδρομές, και άλλα αντίστοιχα εκτρωματικά, με στόχο να μπουν στο «γύψο» οι διαδηλώσεις. Η κυβέρνηση μάλιστα για το κατάπτυστο αυτό σχέδιο επιστρατεύει και τις γνωστές αθλιότητες με στόχο να ενεργοποιήσει τον «κοινωνικό αυτοματισμό», με τον πρωθυπουργό στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας να δηλώνει... εκφραστής του κοινωνικού συνόλου, ακόμα και των... διαδηλωτών, και να εισηγείται ότι «πρέπει να μπολιάσουμε την κοινωνία με το βασικό μήνυμα ότι δεν μπορεί να κλείνει ο δρόμος με 50 άτομα».

Οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουν στην πράξη τα σχέδια αυτά

Το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, καλώντας τους εργαζόμενους να ματαιώσουν κάθε σχετική απόπειρα.

«Ο περιορισμός των διαδηλώσεων», επισημαίνει, «αποτελεί τον σταθερό και διαχρονικό "πόθο" των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων. Πηγαίνει χέρι χέρι και σε ευθεία γραμμή με την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, την επίθεση σε όσα εργατικά - ασφαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει. Η πρόθεση για να μπει χέρι στις διαδηλώσεις συμπληρώνει το συνολικό σχεδιασμό καταστολής που θέλει τον εργαζόμενο λαό στο περιθώριο, άφωνο και τους αγώνες του στο "γύψο". Γι' αυτό και προσπαθεί πρόσφατα, όπως έκαναν στο παρελθόν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, να αξιοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό».

«Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας δεν πρόκειται να βάλουν δοσομετρητή στη μορφή και το περιεχόμενο των αγώνων τους. Δε θα ζητούν άδεια από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους για να διαδηλώνουν απέναντί τους», ξεκαθαρίζει το ΠΑΜΕ και προσθέτει:

«Οι αιτίες που βγάζουν τους εργαζόμενους στη διεκδίκηση και στους δρόμους βρίσκονται στην ίδια μήτρα με τα αποτελέσματα που κάλπικα επικαλείται η κυβέρνηση, ώστε να ντύσει με επίφαση δημοκρατίας τη νέα προσπάθεια καταστολής. Τα λουκέτα στα μαγαζιά βρίσκονται σε κάθε εμπορικό δρόμο, μεγάλο ή μικρό, σε κάθε συνοικία της Αθήνας και των άλλων πόλεων. Εκεί που δεν υπάρχουν πορείες και διαδηλώσεις, που τάχα χτυπούν την αγορά».

Επισημαίνει ακόμα πως «πίσω από τον ανεπιτυχή επικοινωνιακό κουρνιαχτό της κυβέρνησης βρίσκεται η πάγια θέση των εργοδοτικών ενώσεων να παρέμβουν με φυσική παρουσία και άμεσα στη ζωή των εργατικών - συνδικαλιστικών οργανώσεων, στο δικαίωμα των εργαζομένων στη συνδικαλιστική δράση, στο δικαίωμα στην απεργία. Γι' αυτό και δεν προκαλεί έκπληξη η σιωπηρή στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ ως "μακριού χεριού" της κάθε κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων μέσα στις γραμμές του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος».

«Οι αγώνες δεν μπαίνουν στο "γύψο"», ξεκαθαρίζει το ΠΑΜΕ και διαβεβαιώνει πως «οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε σκέψη και προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο και σε γυάλα».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org