Τετάρτη 25 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο λαός να διεκδικήσει την κατασκευή ενός σύγχρονου, ασφαλούς και δωρεάν αυτοκινητόδρομου

Συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις στον Βόρειο Οδικό Αξονα Κρήτης

Συνέντευξη Τύπου, με θέμα «Βόρειος Οδικός Αξονας Κρήτης σύγχρονος και ασφαλής, δωρεάν για όλο τον λαό» και ομιλητή τον Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο Κρήτης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», πραγματοποίησε η ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ την Παρασκευή 20/12.

Κατά τη διάρκειά της αναδείχτηκε ότι «η Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για το ΒΟΑΚ, που συζητήθηκε στις 13-12-2019, ήταν αφορμή για να ανακοινώσει επίσημα η κυβέρνηση νέα αναβολή, καθώς καμία εργασία δεν θα γίνει μέχρι την επόμενη προεκλογική περίοδο το 2022! Επίσης η κυβέρνηση της ΝΔ εξετάζει την παραχώρηση διοδίων άλλου αυτοκινητόδρομου για τη χρηματοδότηση του νέου ΒΟΑΚ. Με παρόμοιο τρόπο προγραμμάτιζε και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την κατασκευή του έργου. Η ουσία δεν αλλάζει. Αυτό που αλλάζει είναι το ποιος μεγαλοεργολάβος θα ωφεληθεί σε βάρος του λαού».

Σημειώθηκε ακόμη πως «η συζήτηση έδωσε αφορμή παράλληλα για έναν νέο κύκλο αλληλοκατηγοριών ανάμεσα σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για τις ευθύνες των κυβερνήσεών τους, εδώ και 30 χρόνια, που συνεχώς αναβάλλουν τις εργασίες στο ΒΟΑΚ» και τονίστηκε πως «ο λαός της Κρήτης πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του. Ολοι είναι υπεύθυνοι: Κεφάλαιο, αστικά κόμματα, οι εκπρόσωποί τους έως τώρα σε κυβερνήσεις, Περιφέρειες, δήμους.

Δεν τους ενδιαφέρει η άθλια κατάσταση του ΒΟΑΚ και του υπόλοιπου οδικού δικτύου, οι δεκάδες θάνατοι κάθε χρόνο από τροχαία.

Δεν ήταν, ούτε είναι αντικειμενικό δεδομένο το να μη δίνουν κρατικό χρήμα για τις λαϊκές ανάγκες, αλλά το καθόρισαν οι ίδιοι με την πολιτική τους.

Μόνοι τους αποφάσισαν, με όλη την ευθύνη δική τους, να περνούν τα χρόνια και αυτοί να ψάχνουν σε ποια εταιρεία θα κάνουν δώρο την κατασκευή του ΒΟΑΚ, που θα την χρυσοπληρώνει με διόδια ο λαός.

Νομίζουν πως όσο πιο άθλιος καταντήσει ο ΒΟΑΚ, τόσο πιο εύκολα θα πείσουν τον κόσμο να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρωθεί η εταιρεία που δήθεν θα μας απαλλάξει από την αθλιότητά του».

Και αναδείχτηκε η «άμεση ανάγκη ο λαός, οι εργαζόμενοι της Κρήτης να ορθώσουν το ανάστημά τους. Μαζί με όλα τα άλλα προβλήματα της καθημερινής τους ζωής που έχουν να αντιμετωπίσουν, με δυνάμωμα του ΚΚΕ, να οργανώσουν την πάλη τους και να απαιτήσουν την κατασκευή ενός σύγχρονου ασφαλούς αυτοκινητόδρομου, ελεύθερης πρόσβασης, χωρίς διόδια ή άλλης μορφής εκμετάλλευση και δανεισμό, με προστασία του περιβάλλοντος και με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org