Τετάρτη 25 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ενάντια στα ναρκωτικά με σύνθημα στίχους του Χικμέτ

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
«Τίποτα πιο ωραίο, τίποτα πιο αληθινό από τη ζωή δεν είναι...», ήταν οι στίχοι του Ναζίμ Χικμέτ στο σύνθημα της εκδήλωσης που διοργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση Μαγνησίας της ΚΝΕ, πριν από 10 μέρες, στο Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μια εκδήλωση με θέμα την αταλάντευτη πάλη της Οργάνωσης ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Θοδωρής Κωτσαντής, μέλος του Γραφείου του ΚΣ και Γραμματέας του ΣΠ Θεσσαλίας της ΚΝΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ποτέ δεν συμβιβάστηκαν, ποτέ δεν σταμάτησαν να παλεύουν ενάντια στις αιτίες που γεννούν τη χρήση και την εξάρτηση. Είναι η μόνη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα που έχει ξεκάθαρη θέση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, μελετάει επιστημονικά το ζήτημα, στηρίζει τις δράσεις των Κέντρων Πρόληψης και Απεξάρτησης, πρωτοστατεί στην ενημέρωση του λαού και της νεολαίας. Στο πλαίσιο αυτό μπορούμε και πρέπει να διακινήσουμε πλατιά την μπροσούρα της ΚΝΕ, να ανοίξουμε τη συζήτηση, να προβληματίσουμε. Ιδιαίτερα στην πόλη του Βόλου και στο νομό Μαγνησίας δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια! Δεν περνάει βδομάδα που στις στήλες των εφημερίδων ή τα δελτία ειδήσεων να λείπει μια ακόμη θλιβερή είδηση: "Σύλληψη 16χρονου με ναρκωτικά σε προαύλιο Γυμνασίου", "Λιποθυμία μαθητή στις τουαλέτες του σχολείου μετά από χρήση ναρκωτικών", "τον Οκτώβριο το 10% των συλλήψεων για ναρκωτικά από τη Δίωξη Ναρκωτικών Βόλου αφορούσε ανήλικους ηλικίας 12 έως 15 ετών!". Το πρόβλημα δεν είναι καινούριο. Ομως, τα τελευταία χρόνια υπάρχουν μια σειρά από εξελίξεις που το επιδεινώνουν», σημείωσε και αναφέρθηκε αναλυτικά στην επιχείρηση αθώωσης της χρήσης ναρκωτικών από το σύστημα και τα κόμματά του.

Ο Θοδωρής Κωτσαντής, μέλος του Γραφείου του ΚΣ και Γραμματέας του ΣΠ Θεσσαλίας της ΚΝΕ
Ο Θοδωρής Κωτσαντής, μέλος του Γραφείου του ΚΣ και Γραμματέας του ΣΠ Θεσσαλίας της ΚΝΕ
Αναφορικά με τη θέση του ΚΚΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, τόνισε ότι «πηγάζει από το ότι ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον. Υπάρχει, επιβιώνει, δρα, εξελίσσεται, αποκτά προσωπικότητα μόνο μέσα στην κοινωνία και μαζί με αυτή. Αυτόν τον ενεργητικό κοινωνικό ρόλο χάνει ο άνθρωπος μέσα από τη χρήση ναρκωτικών, είτε μιλάμε για περιστασιακή, συστηματική χρήση είτε για εξάρτηση. Γιατί διαστρεβλώνεται η επαφή του με τον εαυτό του, τους γύρω του και την πραγματικότητα. Τα ναρκωτικά είναι η μεγαλύτερη φυλακή και όχι ελευθερία! Ενα σύστημα που στερεί κάθε δικαίωμα, το μόνο "δικαίωμα" που μας αναγνωρίζει είναι αυτό της μαστούρας, της αυτοκαταστροφής! Και έχει το θράσος να μιλά για "ελευθερία επιλογής"!».

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με αγαπημένα τραγούδια σε στίχους Ναζίμ Χικμέτ, Νίκου Καββαδία, Μάνου Ελευθερίου, Αλκη Αλκαίου, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα καθώς και ποπ ροκ κομμάτια από το διεθνές ρεπερτόριο. Συμμετείχαν οι μουσικοί: Κώστας Βλαχούτσος, Γεωργία Χατζημπαλάση, Εφη Συσμανίδου και Χρήστος Κόκκοτας.

Παράλληλα, στο χώρο λειτουργούσε η ψηφιακή έκθεση της Επιτροπής Κατά των Ναρκωτικών του ΚΣ της ΚΝΕ και διακινούνταν η αντίστοιχη έκδοσή του για τις θέσεις του ΚΚΕ και της Οργάνωσης γι' αυτό το κοινωνικό φαινόμενο. Σε συνδυασμό με το βίντεο που προβλήθηκε και τις εκδόσεις που υπήρχαν στην έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», δημιουργήθηκε έντονο ενδιαφέρον από μαθητές αλλά και γονείς, για το περιεχόμενο της πρωτοβουλίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ