Τετάρτη 25 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΡΗΤΗ
Εκδηλώσεις της ΚΝΕ για το Προσφυγικό

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις των Τομεακών Οργανώσεων της ΚΝΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ), στο πλαίσιο μιας σειράς πρωτοβουλιών ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, καθώς και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, στους ξεριζωμένους των περιοχών που έχουν πληγεί από τους πολέμους σήμερα ή στο παρελθόν.

Οι εκδηλώσεις είχαν σύνθημα «Το Προσφυγικό στην επικαιρότητα... οι αιτίες στην αφάνεια».

Στο Ηράκλειο, στην εκδήλωση της ΟΒ ΣΕΥΠ της Τομεακής Οργάνωσης ΕΛΜΕΠΑ μίλησε ο Γιώργος Σαμπροβαλάκης, κοινωνικός λειτουργός, στέλεχος του ΚΚΕ και εργαζόμενος στις δομές στέγασης προσφύγων. Παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί στις δομές, τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν και δυσκολεύουν τη λειτουργία τους, αλλά και τη σημαντική προσπάθεια των εργαζομένων σε αυτές. Ανέλυσε τα σοβαρά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν και παρουσίασε μεταξύ άλλων και τις διεκδικήσεις του ΚΚΕ για το Προσφυγικό και την αντιμετώπιση της κατάστασης που διαμορφώνεται για να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να ζήσουν σε ανθρώπινες συνθήκες.

Στο Ρέθυμνο η ΟΒ Παιδαγωγικού της Τομεακής Οργάνωσης ΑΕΙ Ρεθύμνου οργάνωσε αντίστοιχη εκδήλωση, με ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων. Μίλησε η Μαριάννα Καμπουρούδη, μέλος της ΤΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ, που αναφέρθηκε μεταξύ άλλων αναλυτικά στις αιτίες του προσφυγικού προβλήματος. Στη ρίζα του, στον ίδιο τον καπιταλισμό, στους πολέμους, που είναι αποτέλεσμα της όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, στο ρόλο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και επίσης ανέδειξε τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στηρίζουν την εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς και τις συμμαχίες αυτές, ενώ και οι πρόσφατες εξελίξεις επιβεβαίωσαν πως το παραμύθι ότι το ΝΑΤΟ μας προστατεύει και εξασφαλίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας κατέρρευσε.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Α. Χατζηδάκη, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα, που αναφέρθηκε στο ζήτημα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων, στο θεσμικό πλαίσιο και την κατάσταση στη χώρα. Τέλος, η Σάρρα Μαυρίδου, μεταπτυχιακή φοιτήτρια σε ζητήματα διαχείρισης κρίσεων σε μετακινούμενους πληθυσμούς και στέλεχος της ΚΝΕ, αναφέρθηκε στη θέση του ΚΚΕ για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, παρουσιάζοντας τη σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του Κόμματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μπροστά στο 11ο Συνέδριο της ΚΝΕ(2014-12-05 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις της ΚΝΕ(2014-03-29 00:00:00.0)
Σήμερα η εκδήλωση για τους νέους στην κατάρτιση(2014-02-27 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις της ΚΝΕ(2013-04-02 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις των Οργανώσεων της ΚΝΕ(2013-03-13 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα(2002-03-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ