Σάββατο 21 Δεκέμβρη 2019 - Κυριακή 22 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Απάντηση με οργανωμένη πάλη στην αντιλαϊκή πολιτική και την κρατική καταστολή

Ανακοίνωση με αφορμή τις προθέσεις της κυβέρνησης να βάλει τις διαδηλώσεις στο «γύψο», αλλά και την ένταση της αστυνομικής βίας

Από παλιότερη διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ
Από παλιότερη διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ
Σε ετοιμότητα να απαντήσουν στην κρατική καταστολή, στην εργοδοτική τρομοκρατία και την ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης, στο πλαίσιο της οποίας η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση για να βάλει τις διαδηλώσεις στο «γύψο», καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εργαζόμενους το ΠΑΜΕ.

«Οι αξιώσεις του ΣΕΒ, που η κυβέρνηση θέλει γρήγορα να υλοποιήσει για συνέχιση στο χτύπημα των συνδικάτων, των διαδηλώσεων, της συλλογικής οργάνωσης και πάλης, των πορειών, των εργαζομένων, δεν πρέπει να περάσουν», αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί «όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους να προετοιμαστούμε χωρίς καμιά καθυστέρηση. Να πάρουν μαζική, μαχητική, αποφασιστική απάντηση η κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία και καταστολή, η αντιλαϊκή πολιτική που ετοιμάζουν, όπως στο Aσφαλιστικό κ.λπ.

Δίνουμε το μήνυμα ότι: Οσους νόμους και αν περάσουν, όσο μελάνι και αν χύσουν, όσες διαταγές και αν εκδώσουν, δεν μπορούν να σταματήσουν τον αγώνα για τη ζωή και για το αύριο της εργατικής τάξης. Το ταξικό κίνημα έχει και πείρα και ιστορία!

Θα μας βρουν μπροστά τους, στους δρόμους του αγώνα!».

Οσον αφορά την ένταση της αστυνομικής βίας και της καταστολής, το ΠΑΜΕ σχολιάζει πως αυτή αποτελεί «το απαραίτητο συνοδευτικό συστατικό πλάι στην επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, στις συνδικαλιστικές ελευθερίες».

«Οι επιχειρήσεις τύπου "Κουκάκι" αξιοποιούνται στα πλαίσια του επιτελικού κράτους ως προθάλαμος πειραμάτων καταστολής απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, στα πλαίσια του δόγματος "νόμος και τάξη"», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του.

«Η χρήση σφαιρών από καουτσούκ από την αστυνομία αποτελεί μια σοβαρή εξέλιξη που πρέπει να παρθεί σοβαρά υπόψη από τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς, όχι για να φοβηθούν και να σκύψουν το κεφάλι, αλλά για να δυναμώσουν την πάλη τους απέναντι στα νέα μέτρα και την κρατική καταστολή», υπογραμμίζει και καταλήγει: «Καμιά ανοχή στην αστυνομική βία και καταστολή.Απαιτούμε τώρα να αποσυρθούν τα όπλα και οι μηχανισμοί καταστολής».

Αντιδράσεις από σωματεία

Την αστυνομική βία και τον αυταρχισμό, όπως και την ένταση της κρατικής καταστολής, το χτύπημα της απεργίας, τα σχέδια περιορισμού των διαδηλώσεων, στο πλαίσιο του δόγματος «νόμος και τάξη», καταδικάζουν συνδικαλιστικές οργανώσεις. Σχετικές ανακοινώσεις έχουν εκδώσει μεταξύ άλλων το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Επίσης, σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), καταγγέλλει «το απαράδεκτο κρεσέντο αστυνομικής βίας και καταστολής που αυτή τη φορά έβαλε στο στόχαστρο έναν διακεκριμένο άνθρωπο των τεχνών, τον σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και την οικογένειά του». Το ΣΕΗ σημειώνει ακόμα ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να τρομοκρατηθεί ο λαός και να εμπεδώσει το αυταρχικό δόγμα "νόμος και τάξη"» και καταλήγει: «Δεν θα τους περάσει! Οι ηθοποιοί καταδικάζουμε την κρατική καταστολή που πάει χέρι χέρι όλα αυτά τα χρόνια με την αντιλαϊκή πολιτική τους. Ενώνουμε τη φωνή μας με αυτή όλων των καλλιτεχνών και στεκόμαστε στο πλάι του συναδέλφου και της οικογένειάς του!»


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ