Παρασκευή 20 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μπίζνες με τα «κόκκινα» δάνεια

«Στρατηγική σύμπραξη» για τη μεταβίβαση και διαχείριση πακέτων με προβληματικά δάνεια συνολικού ύψους πάνω από 11 δισ. ευρώ ανακοίνωσε χτες ο όμιλος της Eurobank με την εταιρεία «doValue», που με τη σειρά της «αποκτά κορυφαία θέση στην ελληνική αγορά, η οποία λόγω του υψηλού αποθέματος μη εξυπηρετούμενων δανείων 80 δισ. ευρώ θεωρείται από τις πλέον αναπτυσσόμενες στην Ευρώπη». Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η εξαγοράστρια εταιρεία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Μιλάνου και αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης δανείων και ακινήτων στη Νότια Ευρώπη, με δραστηριότητα σε Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Κύπρο.

Η επιχειρηματική συμφωνία έρχεται σε συνέχεια του πρόσφατου νόμου (σχέδιο «Ηρακλής») με τον οποίο επιταχύνονται πωλήσεις προβληματικών δανείων από τις τράπεζες σε funds και άλλους εμπλεκόμενους «παίκτες» και βέβαια με την προκλητική κάλυψη των παρεχόμενων κρατικών εγγυήσεων.

Παράλληλα, η Τράπεζα της Ελλάδας σήμερα Παρασκευή θα δημοσιοποιήσει την «ενδιάμεση έκθεση για τη νομισματική πολιτική», στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί το ζήτημα της διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ