Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΙΛΙΟΥ
Κινητοποίηση σήμερα στο δημαρχείο Πετρούπολης ενάντια σε παλιές και νέες χωματερές

Αύριο η συναυλία στην Πετρούπολη

Συλλαλητήριο πραγματοποιούν σήμερα, Τετάρτη 18 Δεκέμβρη, στις 12 μ., στο δημαρχείο της Πετρούπολης τα σωματεία και οι φορείς που συντονίζουν τη δράση τους σε Πετρούπολη και Ιλιον, ενάντια στον εγκληματικό σχεδιασμό της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική.

Εξάλλου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, αύριο Πέμπτη 19 Δεκέμβρη, στις 8 μ.μ., θα γίνει μεγάλη συναυλία στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης (πλατεία Ηρώ). Οι καλλιτέχνες που θα τραγουδήσουν, ενισχύοντας τον λαϊκό αγώνα ενάντια στο νέο έγκλημα υποβάθμισης της Δυτικής Αττικής, είναι ο Μανώλης Ανδρουλιδάκης, η Ρίτα Αντωνοπούλου, η Πολυξένη Καράκογλου και οι «Υπεραστικοί». Επίσης, το μαθητικό συγκρότημα «Εναστροι» από το 3ο Λύκειο Πετρούπολης.

Τα σωματεία και οι φορείς καλούν τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία να κάνουν δική τους υπόθεση «την πάλη ενάντια στην πολιτική που βλέπει στα σκουπίδια χρυσό και νέες μπίζνες σε βάρος της υγείας μας και του περιβάλλοντος, για διαχείριση των απορριμμάτων με κριτήριο την ποιότητα της ζωής του λαού». Απαιτούν να ανακληθεί η απόφαση για δημιουργία νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή, αντίθετα να κλείσει, να αποκατασταθεί η περιοχή και να απαγορευτεί κάθε νέα τέτοια δραστηριότητα. Επίσης, να μη δημιουργηθούν σκουπιδότοποι στα ανενεργά λατομεία, να μη λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ - ΧΥΤΥ στο Γραμματικό. Λένε όχι στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων, όπως και στην καύση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ