Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Συμπαράσταση στον παλαιστινιακό λαό

Οι ιμπεριαλιστές κάνουν πως δεν ξέρουν, ή πως δεν καταλαβαίνουν. Ποιοι είναι αυτοί, που δολοφονούν καθημερινά τα παιδιά της Παλαιστίνης; Εκατοντάδες τα ανήλικα θύματα από ισραηλινές σφαίρες τους τελευταίους μήνες. Ποιοι είναι αυτοί, που μπαίνουν κάθε λίγο και λιγάκι με τανκς και με μπουλντόζες και αφού ξεσπιτώσουν ολόκληρες οικογένειες των Παλαιστινίων στη συνέχεια γκρεμίζουν τα σπίτια τους, για να τους στείλουν με το ζόρι στα στρατόπεδα προσφύγων; Ποιοι είναι αυτοί, που έχουν αφαιρέσει από τον παλαιστινιακό λαό ακόμα και τις πιο στοιχειώδεις δυνατότητες επιβίωσης; Ποιοι είναι αυτοί, που για «ψύλλου πήδημα» αποκλείουν ολόκληρες περιοχές, καταδικάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να ζουν στην αργία των καταυλισμών; Ποιοι είναι αυτοί, που όταν τραυματίζουν με τις αμερικάνικες σφαίρες τους απαγορεύουν ακόμα και στα νοσοκομειακά να πάνε να παραλάβουν τους τραυματίες; Ποιοι είναι αυτοί, που σκόπιμα δεν επιτρέπουν την έγκαιρη παραλαβή των νεκρών για να βαθαίνουν την ταπείνωση των Παλαιστινίων; Ποιοι είναι αυτοί, που, ενώ μιλούσαν για «ειρήνη», ταυτόχρονα, χρησιμοποιούσαν τη μέθοδο των λεγόμενων επιλεκτικών δολοφονιών κατά Παλαιστινίων, προκειμένου να κάμψουν κάθε δυνατότητα αντίστασης και να υποτάξουν το αγωνιστικό φρόνημα;

Αυτά και άλλα εγκλήματα έκανε και κάνει καθημερινά η ισραηλινή κυβέρνηση με την ενθάρρυνση των ΗΠΑ και στη συνέχεια παριστάνουν από κοινού πως δεν καταλαβαίνουν, για να συνεχίσουν πλέον με ανηλεείς βομβαρδισμούς και μαζικές δολοφονίες. Την ίδια ώρα που δημόσια ο Αμερικανός Πρόεδρος και άλλοι επίσημοι έταζαν γενικά και αόριστα ανεξάρτητο κράτος της Παλαιστίνης και ειρήνη στην περιοχή, τα ισραηλινά τανκς ισοπέδωναν ολόκληρες συνοικίες και συνεχίζονταν οι «επιλεκτικές δολοφονίες» στελεχών της παλαιστινιακής κοινωνίας.

Αν αυτό δεν είναι τρομοκρατία, τότε τι είναι; Είναι σαν να λένε στους Παλαιστινίους να συμφωνήσουν, όχι μόνο στην υποταγή, αλλά και στη μελλοντική εξαφάνισή τους και αν δεν το κάνουν αμέσως, ή, πολύ περισσότερο, αντιστέκονται, τους κατηγορούν για τρομοκράτες και αρχίζει καινούριος κύκλος βομβαρδισμών και μαζικών δολοφονιών. Ενας τέτοιος κύκλος γενικευμένης επίθεσης βρίσκεται και τώρα σε εξέλιξη και οι ΗΠΑ, για άλλη μια φορά, υποκριτικά κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και μιλούν για «το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται...».

Ο παλαιστινιακός λαός κάνει ένα μακρόχρονο αγώνα για να εξασφαλίσει την ανεξαρτησία του, μαζί με τις δυνατότητες της επιβίωσης. Αντιστέκεται με ό,τι του έχει απομείνει. Ακόμα και με τις πέτρες ενάντια στα πιο σύγχρονα πολεμικά όπλα, που έχουν προμηθεύσει οι ΗΠΑ το Ισραήλ. Γι' αυτό, πέρα από το δίκαιο αγώνα του, αξίζει την ενεργό λαϊκή συμπαράσταση και για ένα λόγο παραπάνω. Γιατί δείχνει ότι ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες προτιμάει το δρόμο της αντίστασης από κείνον της υποταγής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ