Σάββατο 14 Δεκέμβρη 2019 - Κυριακή 15 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Την Κυριακή η παρουσίαση του Λευκώματος για την Απελευθέρωση της Αθήνας και τον Δεκέμβρη του 1944

Θα ακολουθήσει συναυλία - αφιέρωμα στο αντάρτικο τραγούδι

Με μια μεγάλη εκδήλωση την Κυριακή 15 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ. στο γήπεδο του Σπόρτιγκ (Ηλία Ζερβού 89, σταθμός ΗΣΑΠ «Αγιος Ελευθέριος»), θα παρουσιαστεί το Λεύκωμα που επιμελήθηκε η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, με τίτλο «1944. Η Απελευθέρωση της Αθήνας και η ταξική σύγκρουση του Δεκέμβρη. Ντοκουμέντα και διδάγματα».

Η εκδήλωση θα ανοίξει με χαιρετισμό από την Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της ΚΟ Αττικής. Θα ακολουθήσει προβολή βίντεο, που θα παρουσιάζει το περιεχόμενο του Λευκώματος, και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συναυλία - αφιέρωμα στο αντάρτικο τραγούδι.

Πρόκειται για την κορύφωση της πολύμορφης δραστηριότητας με την οποία η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ τιμά τα 75 χρόνια από την Απελευθέρωση της Αθήνας και την ταξική σύγκρουση του Δεκέμβρη του '44.

Στη συναυλία θα ακουστούν όλα εκείνα τα τραγούδια που είναι «ποτισμένα» από τον τιτάνιο αγώνα του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, την αθάνατη εποποιία του ΔΣΕ. Θα παρουσιαστούν επίσης ένα μικρό δείγμα από τα ρεμπέτικα της Κατοχής και των επόμενων δύσκολων χρόνων, καθώς και διεθνιστικά τραγούδια. Τραγουδούν οι Ρίτα Αντωνοπούλου, Στάθης Δρογώσης, Κώστας Θωμαΐδης, Νατάσσα Μουσάδη, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Διονύσης Τσακνής και Μανώλης Φάμελλος. Η ενορχήστρωση είναι του Θύμιου Παπαδόπουλου.

Στεφάνια στο μνημείο του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ

Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας, την Κυριακή 15 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ., αντιπροσωπεία της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, της Οργάνωσης Αττικής της ΚΝΕ και της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Κόμματος για το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ στα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Σε εξέλιξη η έκθεση αρχειακού υλικού

Παράλληλα, συνεχίζεται η έκθεση αρχειακού υλικού του Κόμματος, στην έδρα της ΚΟ Αττικής (Αχαρνών 241, σταθμός ΗΣΑΠ «Αγιος Νικόλαος»), με τίτλο «Ενας αιώνας δράσης μέσα από τις εκδόσεις του ΚΚΕ».

Η έκθεση λειτουργεί τις εξής μέρες και ώρες:

Τετάρτη 5 μ.μ. - 8 μ.μ., Παρασκευή 5 μ.μ. - 8 μ.μ., Σάββατο και Κυριακή 10 π.μ. - 1 μ.μ. και 5 μ.μ. - 8 μ.μ. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου. Το απόγευμα της Κυριακής 15 Δεκέμβρη η έκθεση δεν θα λειτουργήσει λόγω της εκδήλωσης στο Σπόρτιγκ.

Για ομαδικές επισκέψεις, τηλέφωνο στο 210 5282 607 (Δευτέρα - Παρασκευή 10 π.μ. - 12 μ. και 6 - 8 μ.μ.). Ανεξάρτητα από τις οργανωμένες επισκέψεις, υπάρχει δυνατότητα ξενάγησης για επισκέπτες οποιαδήποτε στιγμή της λειτουργίας της έκθεσης.

Εκθεση εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής» που κυκλοφόρησαν από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα λειτουργεί στο βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» στην Αθήνα (Μαυροκορδάτου 1-3), τις μέρες και ώρες λειτουργίας του. Συγκεκριμένα: Δευτέρα 9 π.μ. - 4 μ.μ., Τρίτη 9 π.μ. - 8 μ.μ., Τετάρτη 9 π.μ. - 4 μ.μ., Πέμπτη 9 π.μ. - 8 μ.μ., Παρασκευή 9 π.μ. - 8 μ.μ., Σάββατο 9 π.μ. - 3 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ