Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εσυραν στο Τμήμα σπουδαστές για να εμποδίσουν τις εκλογές του Συλλόγου τους!

Καταγγελία της Εφορευτικής Επιτροπής των σπουδαστών

Την προσπάθεια παρεμπόδισης της εκλογικής διαδικασίας του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Θεσσαλονίκης, από τη διεύθυνση του ΔΙΕΚ στη Μοναστηρίου, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής που έχουν την ευθύνη για τη διεξαγωγή των εκλογών του ΣΥΣΔΙΕΚ.

Τα προβλήματα εμφανίστηκαν με το «καλημέρα» και ενώ ήδη έχει υπάρξει έγκαιρα ενημέρωση των διευθύνσεων για τη διεξαγωγή των εκλογών. Στο συγκεκριμένο ΔΙΕΚ, η διεύθυνση προσπάθησε και στο πρόσφατο παρελθόν να βάλει εμπόδια στη δράση του Συλλόγου και στην επικοινωνία του με τους σπουδαστές. Τώρα έφτασε να προσπαθεί να εμποδίσει τη διεξαγωγή των εκλογών, με το να μην επιτρέπει στα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής και σε μέλη του απερχόμενου ΔΣ να μπουν στο ΔΙΕΚ.

Οταν ο φύλακας επέτρεψε στους σπουδαστές να μπουν μέσα στο ΙΕΚ, ο υποδιευθυντής κάλεσε την αστυνομία και λίγη ώρα μετά βρέθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα ο ίδιος, ο φύλακας και ένα μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή των εκλογών εντός του ΙΕΚ, γιατί δεν προβλέπεται από καμία διαδικασία.

Κόντρα στην επιδίωξη της διεύθυνσης, οι εκλογές ξεκίνησαν χτες στο ΔΙΕΚ της Μοναστηρίου (έξω από το κτίριο) και θα συνεχιστούν και σήμερα, όπως είχε άλλωστε προγραμματιστεί. Και μάλιστα, όπως έδειξε η πρώτη μέρα, με μαζική ανταπόκριση των σπουδαστών.

Τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής καταγγέλλουν τις οργισμένες προσπάθειες του υποδιευθυντή του ΔΙΕΚ, ο οποίος «φωνάζοντας διαρκώς ότι "δεν προβλέπεται" (!) να γίνουν εκλογές στο ΔΙΕΚ, προσπαθούσε να παρεμποδίσει τους σπουδαστές να διεξαγάγουν την εκλογική διαδικασία».

Και τονίζουν: «Εμείς τους διευθυντές, τους υποδιευθυντές, τους καθηγητές των ΔΙΕΚ τούς θέλουμε στο πλάι μας, στον αγώνα για τα προβλήματά μας και όχι ένα ακόμα εμπόδιο, που θα προστίθεται στα τόσα που συναντάμε καθημερινά.

Τον ενημερώνουμε ότι αυτά που θα έπρεπε να "μην προβλέπονται" είναι:

Να μην έχουμε εργαστήρια, υποδομές, υλικά, ακόμα και καθηγητές για τις ειδικότητές μας. Να μην έχουμε πάσο για να μετακινηθούμε δωρεάν. Να μην μπορούμε να βρούμε πρακτική με ανθρώπινες εργασιακές συνθήκες και μισθό.

Αυτά είναι τα προβλήματα των σπουδαστών. Αντίπαλός μας είναι αυτά τα προβλήματα και η πολιτική των κυβερνήσεων που τα δημιουργεί και δεν νοιάζεται για τους σπουδαστές. Οποιοσδήποτε νομίζει ότι θα εκφοβίσει εμάς και τον αγώνα μας είναι γελασμένος».

Διαβεβαιώνουν ότι οι εκλογές θα συνεχιστούν κανονικά και ζητούν τη στήριξη όλων των φορέων και των σωματείων.

Οι εκλογές συνεχίζονται και θα διεξαχθούν ανά ΙΕΚ ως εξής: ΙΕΚ Μοναστηρίου και Θέρμης στις 13/12, ΙΕΚ Τριανδρίας στις 13 και 16/12, ΙΕΚ Νεάπολης στις 16 και 17/12, ΙΕΚ Σίνδου στις 17/12, ΙΕΚ Δημόκριτος και Πυλαίας στις 18/12, ΙΕΚ Ευόσμου, Κουφαλίων και Λαγκαδά στις 19/12 και ΙΕΚ Επανωμής στις 20/12.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ