Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Τα «παιδιά» του ΣΥΝ

Με τρώει η περιέργεια, και ήθελα να ξέρω ποιος ήταν ο μεγαλοφυής εγκέφαλος, που έριξε την ιδέα στους νεολαίους του ΣΥΝ, να φωνάζουν, στην πορεία του Πολυτεχνείου, το σύνθημα: «Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ένας άλλος κόσμος, εφικτός»!!! Να ήταν, άραγε, ο «ανδρών απάντων σοφότατος» Λεωνίδας; Ηταν η Μαρία, ο Κουναλάκης, ο Παπαδημούλης, ή, μήπως, ο ίδιος ο «μεγάλος αρχηγός» του ΣΥΝ, ο και «θεσμός» επονομαζόμενος; Αν και το σύνθημα αυτό είναι παλιό και σκουριασμένο... ο πρώτος διδάξας τη θεωρία του «εφικτού» ήταν ο «χαρισματικός» ηγέτης και ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, ο μεγαλύτερος πολιτικός σαλτιμπάγκος που πέρασε από ετούτον τον τόπο. Και η θεωρία αυτή λέει, ότι καλός είναι ο σοσιαλισμός - και ποιος δεν τον θέλει - αλλά, προς το παρόν, ας αρκεστούμε στο «εφικτόν», δηλαδή στο ισχύον καπιταλιστικό σύστημα, που μας... χωράει όλους, κάτω από τις... στοργικές φτερούγες του.

Αλήθεια, τι όμορφος που θα ήταν ο κόσμος μας, αν, χάρη στη δύναμη της «τετράγωνης λογικής» των «παιδιών» του ΣΥΝ, καταφέρναμε να πείσουμε τους «εταίρους» μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στο ΝΑΤΟ και, προπαντός, τον «πλανητάρχη» Μπους και τους όπισθεν αυτού κουμανταδόρους, και όλοι μαζί να ψάχναμε, και να βρίσκαμε έναν ωραίο «τρίτο δρόμο», που θα οδηγούσε σε αυτή την «εφικτή» κοινωνία των αγγέλων, σε έναν καπιταλισμό, δηλαδή, με «ανθρώπινο πρόσωπο», όπου όλοι οι άνθρωποι θα ζούσαμε πανευτυχείς και ξένοιαστοι, σαν τα πετεινά του ουρανού, «που ποτέ δε σπέρνουν, δε θερίζουν / κι όμως κανένα δεν πεινά», με «καλυμμένες όλες τις βιοτικές ανάγκες μας, υλικές και πνευματικές... (Σ' αυτό, πάντως, πρέπει να πούμε, ότι θα συνέβαλλαν τα μέγιστα και οι μεγάλοι διανοητές της «Νέας Αριστεράς», Μήτσος, Γιάννης, Μπίστης και λοιποί αστέρες του «ανανεωτικού Χώρου»).

Και, τότε, ποιος τη χάρη μας... Τα αεροπλάνα, για παράδειγμα, των μεγάλων προστατών της ελευθερίας, αντί για βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου και «ιχνηλάτες» πυραύλους, που τρυπώνουν ακόμα και μέσα στις σπηλιές, για να βρουν και να εξοντώσουν τον τρομοκράτη Μπιν Λάντεν, θα έριχναν από ψηλά, για τα παιδάκια όλου του κόσμου, μπισκότα και σοκολάτες, αλλά και μπουκέτα με τριαντάφυλλα, για να στολίζουν οι μαμάδες τα σαλόνια τους...

Αλλά (για να σοβαρευτούμε λίγο, «σύντροφοι» του ΣΥΝ, και όλης της «παλιοπαρέας»), με τη θεωρία του «εφικτού» και με τις διάφορες «ανανεωτικές» περικοκλάδες περί καπιταλισμού με «ανθρώπινο πρόσωπο», δεν πείθετε κανέναν. Ο ιμπεριαλισμός είναι αυτός που βλέπουμε και ζούμε κάθε μέρα, σε όλη του τη... μεγαλοπρέπεια. Το πρόσωπό του είναι απαίσιο και τερατώδες, και μόνο με... χειροβομβίδα μπορεί να αλλάξει μορφή. Αλλά εσείς δεν έχετε τέτοια κότσια. Μέσα στα «ανανεωτικά» κρανία σας φωλιάζει η θολούρα, ο πεσιμισμός και η αγωνία για το μέλλον του πολιτικού σαρκίου σας. Μέσα στην ψόφια ψυχή σας, είναι θρονιασμένος μόνιμα ο φόβος του «ψοφοδεή και τρεμοπόδαρου ευνούχου». Η Επανάσταση, που θα ανατρέψει το σάπιο καθεστώς που προσκυνάτε, και θα χτίσει τη νέα κοινωνία της ανθρωπιάς και της ειρήνης, «θέλει άντρες ατσαλένιους, και δεν πάει με τους κακομοίρηδες».


Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ