Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΟΕΜ
ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ συνεχίζουν την παρελκυστική τακτική

Στη συγκρότηση της προσωρινής διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ) σε σώμα προχώρησαν, παρά τα προσκόμματα που συνεχίζουν να θέτουν οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, οι τέσσερις εκπρόσωποι της ΔΑΣ, καλώντας τους συνδικαλιστές που επιμένουν να απέχουν από τις διαδικασίες συγκρότησης να αναλάβουν τις θέσεις που τους αναλογούν.

Με βάση την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά, έχει οριστεί οκταμελής προσωρινή διοίκηση αποτελούμενη από τέσσερα μέλη της ΔΑΣ, δύο μέλη της ΠΑΣΚΕ και δύο μέλη της ΔΑΚΕ. Παρά τα επανειλημμένα καλέσματα για τη συγκρότηση της Διοίκησης σε σώμα, «όλο αυτό το διάστημα οι υπόλοιποι συνάδελφοι που διορίστηκαν στη Διοίκηση με διάφορα προσχήματα και δικαιολογίες αρνούνται τη συγκρότηση σε σώμα και την εμποδίζουν», σημειώνει η ΔΑΣ και τονίζει τους κινδύνους που συνεπάγονται για την Ομοσπονδία τα εκφυλιστικά αυτά φαινόμενα, ειδικά σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι στον κλάδο αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και εξελίξεις.

«Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, πρέπει καθένας από μας να αναλάβει τις ευθύνες του», υπογραμμίζει η ΔΑΣ. Στην κατεύθυνση αυτή, οι εκπρόσωποί της ανέλαβαν την πρωτοβουλία και προχώρησαν στη συγκρότηση σε σώμα, εκτελώντας τη δικαστική απόφαση.

Αναλαμβάνοντας τις απαραίτητες θέσεις του προεδρείου «ώστε στοιχειωδώς να λειτουργεί η ΠΟΕΜ», δηλαδή τις θέσεις του προέδρου, του αναπληρωτή γενικού γραμματέα, του ταμία και του οργανωτικού γραμματέα, καλούν «έστω και την τελευταία στιγμή τους συναδέλφους που απέχουν από τις διαδικασίες συγκρότησης σε σώμα» να αναλάβουν τις θέσεις που τους αναλογούν, δηλαδή τις θέσεις του γενικού γραμματέα, των δύο αντιπροέδρων και του αναπληρωτή ταμία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ