Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΕΡΡΕΣ
Μετά από κινητοποίηση ανεστάλη πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας

Φρένο στον πλειστηριασμό που επιχείρησε να κάνει τράπεζα σε πρώτη κατοικία τρίτεκνης οικογενειας μπήκε χτες στις Σέρρες, μετά από αγωνιστική παρέμβαση σωματείων, συνδικαλιστών και φορέων.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, μέλη της Επιτροπής Αγώνα στον Επισιτισμό, ο Σύλλογος Γυναικών, μέλη των ΔΣ του Σωματείων ΟΤΑ, καθώς και οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Παύλος Φαρμάκης, Μαρία Ιωαννίδου και Γιάννης Στεφανόπουλος.

Η προσπάθεια της τράπεζας να βγάλει στο σφυρί το σπίτι της τρίτεκνης λαϊκής οικογένειας επρόκειτο να γίνει σε γραφείο γνωστού συμβολαιογράφου της πόλης. Κάτω όμως από την πίεση των κινητοποιήσεων στο γραφείο του συμβολαιογράφου και έξω από την τράπεζα, τελικά ανεστάλη.

«Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της "κανονικότητας" και της "δίκαιης ανάπτυξής" τους. Οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί ότι θα προστατευθεί δήθεν η πρώτη κατοικία αποτελούν κοροϊδία και παγίδα προκειμένου να μην εκφραστεί μαζικά η λαϊκή αντίδραση», σημειώνει η Γραμματεία Σερρών του ΠΑΜΕ και καλεί σε επαγρύπνηση όλα τα σωματεία της περιοχής και κάθε αγωνιστή, για να οικοδομηθεί τείχος αλληλεγγύης και προστασίας ενάντια σε κάθε τέτοια ενέργεια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ