Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Στεκόμαστε περήφανα στο πλευρό των μαχόμενων υγειονομικών

Την πρωτοβουλία και τις κινητοποιήσεις της ΟΕΝΓΕ, των πρωτοβάθμιων σωματείων, για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλο το λαό χαιρετίζει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τη βίαιη επίθεση της κυβέρνησης εναντίον των διαδηλωτών υγειονομικών.

Στην ανακοίνωσή του επισημαίνει:

«Κυβερνήσεις, υπουργοί Υγείας, διάφοροι "φορείς" και οργανώσεις αποτελούν πολιορκητικό κριό ενάντια στη δωρεάν Υγεία - Πρόνοια - Περίθαλψη του φτωχού κόσμου. Ολοι αυτοί, αντί για ανθρώπους - ασθενείς, βλέπουν πελάτες και ευρώ, πηγή κέρδους για τους επιχειρηματίες της Υγείας.

Από την άλλη, οι εργαζόμενοι, τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες και τα Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ νιώθουμε τιμή και περηφάνια να στεκόμαστε στο πλευρό των αγωνιστών γιατρών και των υπόλοιπων εργαζομένων στη δημόσια Υγεία που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την υγεία και τη ζωή του λαού μας.

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της ΟΕΝΓΕ που καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς να ασκούν τα καθήκοντά τους χωρίς διακρίσεις, πράξη που τιμά την ιδιότητα του αγωνιστή γιατρού που υπερασπίζεται τη ζωή και την υγεία κάθε ανθρώπου, ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας, ή φυλής.

Χαιρετίζουμε τον αγώνα τους για να μπει φρένο στην πολιτική που υποβαθμίζει τα δημόσια νοσοκομεία και μετατρέπει την Υγεία από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα για λίγους και εκλεκτούς. Που κάθε μέρα, από το πρωί έως το βράδυ, δίνουν τη μάχη στα νοσοκομεία για να περιθάλψουν το λαό, κόντρα στην εντατικοποίηση μέχρι εξόντωσης και σε χιλιάδες εμπόδια που βάζουν οι πολιτικές των κυβερνήσεων, οι διοικήσεις τους.

Ο γιατρός, ο επιστήμονας, ο άνθρωπος κρίνεται από το πώς η επιστήμη του, η ζωή του και η δράση του συμβάλλουν στην πρόοδο και την ευημερία της ανθρωπότητας».

Παράλληλα, καταγγέλλοντας τη βίαιη επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ εναντίον της χτεσινής κινητοποίησης με ΜΑΤ και χρήση χημικών, το ΠΑΜΕ ξεκαθαρίζει: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!».

Με ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη βίαιη επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ εναντίον της χτεσινής κινητοποίησης των υγειονομικών που διαμαρτύρονται για την ιδιωτικοποίηση της Υγείας.

Την επίθεση εναντίον της κινητοποίησης καταδικάζουν επίσης με ανακοινώσεις τους το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ και πολλά ακόμα σωματεία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στον ξυλοδαρμό παιδοχειρουργού(2023-10-11 00:00:00.0)
Να σταματήσουν τώρα οι απειλές για πειθαρχικές διώξεις σε γιατρούς(2022-08-11 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για τα ΒΑΕ στις 8 Σεπτέμβρη(2020-09-04 00:00:00.0)
Ακούστηκε δυνατά η φωνή των υγειονομικών και του λαού(2020-04-08 00:00:00.0)
Η καταστολή δεν ανακόπτει τον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία(2019-12-12 00:00:00.0)
Αγωνιστική απάντηση σε υπουργείο και ΟΕΝΓΕ(1998-09-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ