Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
Την Κυριακή η Πανελλαδική Σύσκεψη στη Νίκαια Λάρισας

Από το χτεσινό αγροτικό συλλαλητήριο στη Λέσβο
Από το χτεσινό αγροτικό συλλαλητήριο στη Λέσβο
Για το ραντεβού τους στη Νίκαια της Λάρισας, όπου την Κυριακή 15/12 θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη μετά από κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, προετοιμάζονται Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες από όλη τη χώρα. Θέμα της σύσκεψης είναι η οργάνωση και ο πανελλαδικός συντονισμός των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων, στη βάση των αιτημάτων - διεκδικήσεων που αφορούν την επιβίωσή τους.

Αυτές τις μέρες ολοκληρώνονται οι συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων Συλλόγων και Ομοσπονδιών, πραγματοποιούνται περιοδείες στα χωριά, με στόχο μπροστά και στη σύσκεψη το αγωνιστικό κάλεσμα να φτάσει σε κάθε μικρομεσαίο αγροτοκτηνοτρόφο.

Η πανελλαδική σύσκεψη αποτελεί τη συνέχεια των περιφερειακών μαζικών συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα σε πολλές περιοχές, αλλά και των συντονισμένων αγωνιστικών παρεμβάσεων που οργανώθηκαν σε διάφορες περιοχές τις προηγούμενες μέρες, ξεχωρίζοντας τις αγωνιστικές δράσεις στη Θεσσαλία όπου οι βιοπαλαιστές αγρότες βρέθηκαν για μια βδομάδα με τα τρακτέρ στους δρόμους αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τον κυβερνητικό αυταρχισμό.

Χτες πραγματοποιήθηκε το συνέδριο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, στο οποίο έγιναν απολογισμός δράσης, προγραμματισμός των αγωνιστικών πρωτοβουλιών για το επόμενο διάστημα και συζήτηση για την όσο δυνατόν μαζικότερη συμμετοχή στην πανελλαδική σύσκεψη την Κυριακή.

Για τη συμμετοχή του στην πανελλαδική σύσκεψη προετοιμάζεται και ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», ο οποίος πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα με επιτυχία τις εκλογές του, με σημαντική αύξηση συμμετοχής καθώς και με νέες εγγραφές μελών.

Μαζικό συλλαλητήριο στη Λέσβο

Μαζικό συλλαλητήριο μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί στη Μυτιλήνη, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου.

Αρχικά έγινε συγκέντρωση στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης, στην πλατεία του ΙΚΑ, όπου μίλησε ο Δ. Στεφανής, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, ενώ χαιρέτισε εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Λέσβου.

Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία, μέσω της αγοράς και της προκυμαίας, που κατέληξε στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Εκεί οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την παρουσία δυνάμεων της Αστυνομίας, με παρατεταγμένη διμοιρία ΜΑΤ, κλούβα και αστυνομικό όχημα στην είσοδο του κτιρίου, καθώς και το γεγονός ότι δεν υπήρχε κανένας εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας προκειμένου να παραλάβει το ψήφισμα με τα αιτήματά τους, το οποίο τελικά επέδωσαν σε υπάλληλο.

Οι διοικήσεις της Ομοσπονδίας και των Αγροτικών Συλλόγων του νησιού προγραμματίζουν να συνεδριάσουν μετά την πανελλαδική σύσκεψη της Κυριακής, προκειμένου να καθορίσουν τα περαιτέρω βήματά τους.

  • Ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας» καλεί σε συγκέντρωση αύριο, Πέμπτη, στις 9 π.μ., στα δικαστήρια Αιγίου, όπου δικάζονται αγρότες που συμμετείχαν στα μπλόκα του 2017.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ