Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
37ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΔΕΔΥ
Νέα αύξηση δυνάμεων για τη ΔΑΣ

Οι σύνεδροι της ΔΑΣ στάθηκαν στην αντίπερα όχθη της διαλυτικής τακτικής των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού
Οι σύνεδροι της ΔΑΣ στάθηκαν στην αντίπερα όχθη της διαλυτικής τακτικής των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού
Με την πραγματοποίηση των αρχαιρεσιών ολοκληρώθηκε χτες το 37ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

Οι σύνεδροι της «Δημοσιοϋπαλληλικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ο συνδυασμός των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ), σε όλη τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, που ξεκίνησε την Τρίτη, ανέδειξαν με συγκροτημένες παρεμβάσεις όλα τα προβλήματα των εργαζομένων, τις πραγματικές αιτίες και τη μόνη διέξοδο, τον δρόμο της ταξικής ενότητας και πάλης απέναντι στο κεφάλαιο, στο κράτος του, στις κυβερνήσεις και τα κόμματά του.

Σε συνέχεια της συνεπούς αγωνιστικής δράσης της όλο το προηγούμενο διάστημα, η ΔΑΣ για τέταρτο συνεχόμενο συνέδριο βγήκε ενισχυμένη από τις αρχαιρεσίες, αυξάνοντας τη δύναμή της σε ψήφους, ποσοστό και έδρες στο Γενικό Συμβούλιο.

Αναλυτικά ψήφισαν 705 σύνεδροι, με 703 έγκυρα (από 633 ψηφίσαντες και 631 έγκυρα στο προηγούμενο συνέδριο).

Η ΔΑΣ πήρε 131 ψήφους (18,6%) και κατέλαβε 16 έδρες στο Γενικό Συμβούλιο (από 112 ψήφους, 17,8% και 15 έδρες).

Η ΔΑΚΕ πήρε 178 ψήφους και 22 έδρες (από 136 ψήφους και 18 έδρες), η ΠΑΣΚΕ 134 ψήφους και 16 έδρες (από 107 ψήφους και 14 έδρες), η ΕΑΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) 100 ψήφους και 12 έδρες (από 93 ψήφους και 13 έδρες), το ΜΕΤΑ (ΛΑΕ) 34 ψήφους και 4 έδρες (από 57 ψήφους και 8 έδρες), οι «Παρεμβάσεις» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά.) 63 ψήφους και 7 έδρες (από 70 ψήφους και 10 έδρες), η «Συνδικαλιστική Ανατροπή» 63 ψήφους και 8 έδρες (από 53 ψήφους και 7 έδρες). Στις προηγούμενες εκλογές είχαν κατέβει και κάποια μικρότερα ψηφοδέλτια (είχαν συγκεντρώσει 6 ψήφους και καμία έδρα) που τώρα δεν κατέβηκαν.

Κοκορομαχίες και άθλιες μεθοδεύσεις

Στην αντίπερα όχθη από τη ΔΑΣ, οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού επιδόθηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου σε αποπροσανατολιστικές μεταξύ τους κοκορομαχίες, ακριβώς για να συσκοτίσουν την ουσία των ζητημάτων και τη σύμπλευσή τους στην αντιλαϊκή στρατηγική.

Ως αποκορύφωμα αυτής της διαλυτικής τακτικής, ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥΠ (ΠΑΣΚΕ) με άθλιες μεθοδεύσεις κατά την ολοκλήρωση της δεύτερης μέρας των εργασιών, διέλυσαν τις διαδικασίες του συνεδρίου, χωρίς να ληφθούν αποφάσεις.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η ΔΑΣ καταγγέλλει τα εξής:

«Το βράδυ της δεύτερης μέρας των εργασιών του συνεδρίου οι παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥΠ, αμέσως μετά την παραληρηματική τοποθέτηση του απερχόμενου προέδρου του Γενικού Συμβουλίου (ΓΣ), αποχώρησαν από την αίθουσα χωρίς να ψηφιστεί καν ο διοικητικός απολογισμός του απερχόμενου ΓΣ, χωρίς να συζητηθεί και να μπει σε ψηφοφορία το πρόγραμμα δράσης που είχε κατατεθεί κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου.

Οι συγκεκριμένες δυνάμεις, μετά από δυο μέρες συνεδρίου, ακύρωσαν κάθε δυνατότητα των 708 συνέδρων να αποφασίσουν για οποιοδήποτε ζήτημα και κυρίως για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης. Διέλυσαν τις διαδικασίες του συνεδρίου στην πιο κρίσιμη στιγμή. Εφτασαν στο σημείο να πάρουν τα πρακτικά του συνεδρίου, να κλείσουν τον μηχανισμό ηχογράφησης των πρακτικών και να εξαφανιστούν άρον - άρον. Μιλάμε για προμελετημένο σχέδιο!

Για μια ακόμη φορά, οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού επιβεβαίωσαν τον διαλυτικό ρόλο που παίζουν στο συνδικαλιστικό κίνημα, το γεγονός ότι έχουν αναλάβει εργολαβία τη στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής.

Αυτοί που υπερασπίζονταν τη συνδικαλιστική μαφία και κλαίγονταν για την ακύρωση του συνεδρίου της ΓΣΕΕ είναι αυτοί που τώρα διαλύουν το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ! ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και στη ΓΣΕΕ και στην ΑΔΕΔΥ από το ίδιο καλούπι είναι φτιαγμένοι.

Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές!

Οι εργαζόμενοι είναι ανάγκη να ξεμπερδεύουμε με αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, αποτελούν βαρίδια! Οσο γρηγορότερα, τόσο καλύτερα».

Να ετοιμαστούμε για σκληρή απεργιακή αναμέτρηση

Πριν συμβούν τα παραπάνω, είχαν προηγηθεί οι δευτερολογίες των συνδυασμών.

Από τη μεριά της ΔΑΣ, ο Αλέκος Αρβανιτίδης, αποτιμώντας τις εργασίες του συνεδρίου, επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Τα συνέδρια της ΑΔΕΔΥ απέχουν από την αντικειμενική τους αποστολή να συζητούν και να αποφασίζουν με αποκλειστικό κριτήριο τα συμφέροντα και τις ανάγκες των δημοσίων υπαλλήλων. (...) Βαραίνει ο αρνητικός συσχετισμός δυνάμεων, η σφραγίδα του κυβερνητισμού».

Απέναντι στα εμπόδια που βάζουν οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, κατέθεσε συγκεκριμένο προγραμματισμό αγωνιστικής δράσης, με αιχμή την πάλη για την Κοινωνική Ασφάλιση.

«Οι επόμενες μέρες φαίνεται πως θα ανεβάσουν το θερμόμετρο της ταξικής πάλης», τόνισε. «Είχαμε πει ότι οι ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση είναι αιτία πολέμου και γι' αυτό καλούμε όλους σε αγωνιστική ετοιμότητα. Είναι ανάγκη να ετοιμαστούμε για σκληρή αγωνιστική απεργιακή αναμέτρηση με διάρκεια».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ