Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η κυβέρνηση να αποκαταστήσει άμεσα πλήρεις διπλωματικές σχέσεις με τη Συρία

Η ελληνική πρεσβεία στη Δαμασκό ανέστειλε τη λειτουργία της τον Ιούλη 2012, υποτίθεται, «για λόγους ασφαλείας». Λίγο αργότερα, απελάθηκε η πρέσβης της Συρίας στην Αθήνα και η πρεσβεία της ανέστειλε τη λειτουργία της (Δεκέμβρης 2012).

Είναι προφανές ότι η όλη διαδικασία έλαβε χώρα στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την ιμπεριαλιστική επέμβαση που ακολούθησε. Ηταν μια προσπάθεια παραπέρα στριμώγματος της Συρίας, που είχε ήδη υποστεί τις συνέπειες ενός πολυετούς εμπάργκο όπλων και όχι μόνο.

Στη Συρία ζουν περί τους 2.000 Ελληνες. Ενα μέρος τους είναι πρόσφυγες του 1922. Οι άνθρωποι αυτοί ταλαιπωρούνται, εδώ και χρόνια, λόγω της διακοπής των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Συρίας. Αντίστοιχα, στην Ελλάδα ζουν επίσης πολλοί Σύροι, που αναγκάζονται να απευθύνονται στην πρεσβεία της Συρίας στη Σόφια.

Παραδοσιακά οι σχέσεις Συρίας - Ελλάδας ήταν καλές! Δεν δικαιολογείται ούτε το κλείσιμο της πρεσβείας και πολύ περισσότερο δεν δικαιολογείται η απαράδεκτη διατήρησή του μέχρι σήμερα. Οι κυβερνήσεις διαχρονικά φέρουν μεγάλη ευθύνη!

Το ΚΚΕ έχει καταγγείλει τόσο την επέμβαση σε βάρος της Συρίας, όσο και συνολικά την εμπλοκή της Ελλάδας διαχρονικά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς σε βάρος όλων των λαών και του λαού της Συρίας. Εχει επισημάνει ότι τα περί «δημοκρατίας» και «ελευθερίας» που επαναλήφθηκαν από τους ευρωΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστές και στην περίπτωση της Συρίας, όπως προηγουμένως σε άλλες περιπτώσεις, ήταν το πρόσχημα για να ελέγξουν μια περιοχή στρατηγικής σημασίας και με σημαντικά ενεργειακά αποθέματα, όπως και τους δρόμους μεταφοράς τους.

Πολλαπλά εκτεθειμένα και σε ό,τι αφορά τη Συρία είναι τα αστικά κόμματα, που υποστηρίζουν τον ευρωμονόδρομο και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τον λαό της Συρίας! Μόνο αυτός έχει το δικαίωμα να καθορίσει το μέλλον της χώρας του, χωρίς ξένες υποδείξεις και επεμβάσεις.

Η ελληνική κυβέρνηση επιβάλλεται να αποκαταστήσει άμεσα πλήρεις διπλωματικές σχέσεις με τη Συρία. Εδώ και τώρα να σταματήσει κάθε στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ. Να μη δώσει το έδαφος, τα λιμάνια και τον εναέριο χώρο της Ελλάδας για νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.


Γιάννης Ντουνιαδάκης
Υποναύαρχος ΠΝ ε.α.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνέντευξη Ασαντ εκθειάζει το ρόλο της Ρωσίας(2020-10-06 00:00:00.0)
Καταδικάζουν την ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία(2018-04-15 00:00:00.0)
Οι ΗΠΑ απειλούν για «πολιτική μετάβαση» έως τον Αύγουστο(2016-05-11 00:00:00.0)
Καταγγέλλει την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία(2012-07-07 00:00:00.0)
Διεθνής Αποστολή Αλληλεγγύης στη Συρία(2012-04-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ