Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στις 9 Δεκέμβρη η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση στις Βρυξέλλες

Στις 9 Δεκέμβρη πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση, με θέμα «Τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα της Ευρώπης ενάντια στον αντικομμουνισμό, στην παραχάραξη της Ιστορίας από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις της, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος ως αναγκαία προϋπόθεση στην πάλη για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για το σοσιαλισμό», που συνδιοργανώνεται από το ΚΚΕ και τον μη εγγεγραμμένο ευρωβουλευτή του Κώστα Παπαδάκη.

Στη Συνάντηση έχουν δηλώσει μέχρι τώρα συμμετοχή 38 κόμματα από 32 χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λευκορωσία, Λουξεμβούργο, Λιθουανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Σουηδία, Τουρκία, Τσεχία, Φινλανδία.

Την εισηγητική τοποθέτηση θα κάνει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα συντονίσει τη συζήτηση ο Κ. Παπαδάκης.

Συγκεκριμένα, στη Συνάντηση, μέχρι στιγμής, έχουν δηλώσει συμμετοχή 38 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από όλη την Ευρώπη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ