Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ «NOVARTIS»
Καταθέτει ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας Ν. Μανιαδάκης

Ο πρώην σύμβουλος υπουργών Υγείας και καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης είχε σειρά να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής η οποία διερευνά την υπόθεση «Novartis», και συγκεκριμένα αν τελέστηκε το αδίκημα της σκευωρίας από τον πρώην υφυπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο σε βάρος πολιτικών προσώπων.

Μέχρι αργά χτες το βράδυ συνεχιζόταν η εισαγωγική τοποθέτηση του μάρτυρα, ενώ σήμερα θα συνεχιστεί η εξέτασή του με την υποβολή ερωτήσεων από τους βουλευτές - μέλη της Επιτροπής. Από τα όσα έχει πει μέχρι τώρα, γίνεται φανερό ότι η εμπορευματοποίηση στο Φάρμακο και η δράση των επιχειρηματικών ομίλων προσφέρουν το έδαφος για να φύονται τέτοιου είδους σκάνδαλα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Μανιαδάκης υπήρξε προστατευόμενος μάρτυρας για την υπόθεση, ενώ στη συνέχεια μετατράπηκε σε κατηγορούμενο. Ο ίδιος φέρεται να είπε στην Επιτροπή ότι είναι «κατηγορούμενος για βαρύτατες πράξεις» παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει έλεγχοι των λογαριασμών του από τις αρμόδιες διωκτικές και ελεγκτικές αρχές «και δεν βρέθηκε καμία έκνομη πράξη». Ακόμα, ότι βρέθηκε μπλεγμένος «επειδή αρνήθηκα να παραδεχθώ πράγματα που δεν έγιναν».

Μεταφέρθηκε ότι είπε επίσης πως είχε σχέσεις με τους υπουργούς Υγείας όλων των κυβερνήσεων, επειδή ήταν γνώστης της αγοράς αλλά και της πολιτικής των επιχειρηματικών ομίλων στο Φάρμακο, όσον αφορά την τιμολόγηση, και πως ιδιαίτερα στην περίοδο της κρίσης τού ζητήθηκε από τις κυβερνήσεις να αναλάβει το όλο πρόγραμμα, ώστε το Φάρμακο να είναι προσαρμοσμένο στο πρόγραμμα των μνημονίων. Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με τον Ανδ. Λοβέρδο και ότι όταν ο δεύτερος ήταν υπουργός, ο ίδιος δεν ήταν σύμβουλος στο υπουργείο.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org