Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑΝΙΛΑ.-- Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά το πέρασμα του τυφώνα «Καμούρι» από τις Φιλιππίνες, ενώ προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα στις αερομεταφορές και έμειναν κλειστά τα σχολεία.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.-- Ορκίστηκαν χτες οι τέσσερις νέοι υπουργοί της κυβέρνησης Αναστασιάδη, μετά τον μίνι ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε το Σάββατο. Αλλαγές έγιναν στα χαρτοφυλάκια Οικονομικών, Εσωτερικών, Παιδείας και Μεταφορών, ενώ οι ορκωμοσίες στάθηκαν αφορμή να επισημανθούν μια σειρά από μεταρρυθμίσεις που πρέπει να προχωρήσουν για την προσέλκυση περισσότερων επενδυτικών κεφαλαίων.

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.-- Ο αρμόδιος για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ υφυπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, Ρι Τέι Σονγκ, εκτίμησε ότι η αμερικανική έκκληση για συνέχιση των συνομιλιών δεν είναι «τίποτε περισσότερο παρά ένα ανόητο τέχνασμα για να παραμείνει η ΛΔ Κορέας δεσμευμένη στον διάλογο». Ισχυρίστηκε ότι η Βόρεια Κορέα «έχει κάνει το παν, επιδεικνύοντας τη μέγιστη επιμονή, ώστε να μην υπαναχωρήσει από τα σημαντικά βήματα που έγιναν με δική της πρωτοβουλία» και ότι «αυτό που μένει να γίνει τώρα είναι οι ΗΠΑ να επιλέξουν, και επαφίεται εξολοκλήρου σε αυτές τι είδους δώρο για τα Χριστούγεννα θα επιλέξουν να λάβουν».

ΤΕΧΕΡΑΝΗ - ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η ιρανική δημόσια τηλεόραση παραδέχτηκε χτες, για πρώτη φορά αφότου ξέσπασαν οι πρόσφατες διαδηλώσεις κατά της ακρίβειας σε καύσιμα, ότι σκοτώθηκαν από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας «αρκετοί ταραχοποιοί» στην Τεχεράνη και σε άλλες πόλεις της χώρας. Το ίδιο 24ωρο, στο Λονδίνο, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τις ιρανικές αρχές ότι σκοτώνουν «χιλιάδες ανθρώπους επειδή διαμαρτύρονται».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ