Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Διεκδικεί μέτρα προστασίας για τους πλημμυροπαθείς επαγγελματίες

Την αμέριστη συμπαράστασή της στους πληγέντες κατοίκους της Κινέτας, της Ρόδου, της Χαλκιδικής και άλλων περιοχών της χώρας που κινδύνεψαν και είδαν τους κόπους μιας ζωής να χάνονται από τις πρόσφατες πλημμύρες, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ). Ακόμα, διατυπώνει μια σειρά από διεκδικήσεις ώστε να προχωρήσει άμεσα η πλήρης αποκατάσταση και να ελαφρυνθούν οι επαγγελματίες που υπέστησαν καταστροφές.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της ΟΒΣΑ τονίζεται:

«Το νέο έγκλημα ήταν προδιαγεγραμμένο. Η επανάληψη παρόμοιων φαινομένων τα τελευταία χρόνια αναδεικνύει τις διαχρονικές εγκληματικές ευθύνες κυβερνήσεων, Περιφερειών και δημοτικών αρχών που επισκέπτονται τον "χώρο του εγκλήματος" χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα, καλυπτόμενοι πίσω από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Τα λόγια τους είναι πρόκληση! Σχεδόν τρία χρόνια έχουν περάσει από τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα και οι πλημμυροπαθείς ακόμη περιμένουν τις αποζημιώσεις. Τα έργα υποδομής που έχουν εγκριθεί είναι ελάχιστα και δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της περιοχής, αυτά που έχουν υλοποιηθεί είναι ακόμη λιγότερα.

Ολα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις και οι Περιφερειακές Διοικήσεις δεν φρόντισαν να γίνουν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα, τα απαραίτητα φράγματα ανάσχεσης στους ορεινούς όγκους.

Αυτά τα έργα κατά βάση δεν θεωρούνται επιλέξιμα, όπως τα έργα που έχουν ανταποδοτική χρήση. Οι αυτοκινητόδρομοι, με τα διόδια που φέρνουν κέρδος στους μονοπωλιακούς ομίλους, περατώνονται σε χρόνο μηδέν.

Για να βάλουμε εμπόδια στην πολιτική που μας καταστρέφει, που βάζει σε κίνδυνο τις ζωές μας, τις ζωές των οικογενειών μας, είναι αναγκαία η οργάνωση του αγώνα μας, μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα, για να διεκδικήσουμε όσα δικαιούμαστε, για ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης και εργασίας.

Η Ομοσπονδία μας έμπρακτα και άμεσα με κάθε τρόπο θα εκφράσει την αλληλεγγύη της το επόμενο διάστημα. Κύρια θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις για την οργάνωση των συναδέλφων για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας των ίδιων και των οικογενειών τους».

Η ΟΒΣΑ διεκδικεί:

-- Αμεση αποκατάσταση των τεράστιων καταστροφών στις υποδομές. Μέτρα άμεσης ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών που χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες. Μέτρα ενίσχυσης για την αποκατάσταση των ζημιών σε σπίτια και επαγγελματικές εγκαταστάσεις.

-- Αναστολή κάθε είδους υποχρεώσεων σε εφορία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, δήμους κ.λπ. των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών - εμπόρων - βιοτεχνών στις κατεστραμμένες περιοχές.

-- Χορήγηση επιδόματος ανεργίας στους συναδέλφους που θα κλείσουν αναγκαστικά τις μικροεπιχειρήσεις τους.

-- Να ξεκινήσουν άμεσα όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα στη βάση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού. Να γίνουν τα αναγκαία αντιδιαβρωτικά έργα και τα φράγματα ανάσχεσης στους ορεινούς όγκους.

-- Αμεση αποζημίωση στο σύνολο της καταστροφής που έχουν υποστεί σπίτια και μικρές επιχειρήσεις και να παρθούν μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ