Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παρουσιάσεις στο Μουσείο της Ακρόπολης

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα του Μουσείου της Ακρόπολης μπροστά στις γιορτές.

Τα Σάββατα του Δεκέμβρη, στη 1 το μεσημέρι θα πραγματοποιείται θεματική παρουσίαση με τίτλο «Το χαμένο άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου». Στο Μουσείο Ακρόπολης ζωντανεύει ψηφιακά το χρυσελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς. Φτιαγμένο από χρυσό και ελεφαντόδοντο, ήταν το αριστούργημα που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Φειδίας για τον Παρθενώνα. Στη διάλεξη θα αναφερθούν τα υλικά και οι τεχνικές κατασκευής του, οι μύθοι και οι αλληγορίες του.

Η συμμετοχή στη θεματική παρουσίαση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έκδοση του εισιτηρίου γενικής εισόδου (5 ευρώ). Εγγραφές γίνονται τις μέρες των παρουσιάσεων στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας (έως 30 επισκέπτες ανά παρουσίαση).

Τα Σάββατα 14, 21 και 28 Δεκέμβρη στις 12 το μεσημέρι οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία παρουσίαση της φωτογραφικής έκθεσης «Σμίλη και Μνήμη. Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης» για το σπουδαίο έργο των μαρμαροτεχνιτών της Ακρόπολης, που έστησαν η Επιτροπή και η Υπηρεσία Συντήρησης των Μνημείων της Ακρόπολης.

Η συμμετοχή στην παρουσίαση είναι ελεύθερη. Εγγραφές γίνονται τις μέρες των παρουσιάσεων στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας (έως 25 επισκέπτες ανά παρουσίαση).


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org