Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Το Σκλαβί» ξανά στο θέατρο «Πόρτα»

Το θρυλικό «Σκλαβί» της Ξένιας Καλογεροπούλου παρουσιάζεται ξανά, μετά από 19 χρόνια από την πρώτη παράσταση, στο θέατρο Πόρτα σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου και Σοφίας Πάσχου. Την εορταστική περίοδο, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την αγαπημένη τους παράσταση στις 22, 26, 27, 28, 29 Δεκέμβρη και στις 4, 5 και 6 Γενάρη.

Το «Σκλαβί» επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο «Πόρτα» ως ένα ολότελα καινούριο ξαναδιάβασμα του έργου, κρατώντας, ωστόσο, ανοιχτό τον διάλογο με τη μνήμη της θρυλικής παράστασης και μπολιάζοντας τις παλιές ρίζες με νέους χυμούς και εντελώς φρέσκια ματιά. Το «Σκλαβί» βασίζεται στο ομώνυμο συμιακό παραμύθι, όπως αυτό περιλαμβάνεται στη συλλογή «Παραμύθια του λαού μας», που επιμελήθηκε ο Γιώργος Ιωάννου καθώς και στον τόμο «Το Φιδόδεντρο», που έχει επιμεληθεί ο Κώστας Καφαντάρης.

Δύο παιδιά γεννιούνται από τον ίδιο πατέρα, ο οποίος παράλληλα είναι και ο βασιλιάς του κράτους. Ο ένας είναι νόμιμος διάδοχος, ο γιος της βασίλισσας, ο άλλος το παιδί μιας σκλάβας. Δύο παιδιά, που μεγαλώνουν μαζί αγαπημένα, αν και τα χωρίζουν κοινωνικές και ταξικές διαφορές...

Συντελεστές: Σκηνικά - Κοστούμια: Ελλη Παπαγεωργακοπούλου. Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου. Στίχοι: Λίνα Νικολακοπούλου. Μουσική: Νίκος Κυπουργός.

Παίζουν: Παντελής Βασιλόπουλος, Ελένη Βλάχου, Ηλιάνα Γαϊτάνη, Αυγουστίνος Κούμουλος, Τζωρτζίνα Λιώση, Νάνσυ Μπούκλη, Φοίβος Συμεωνίδης, Δημήτρης Φουρλής


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org