Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Εργατοπατέρες... «βασιλικότεροι του βασιλέως»

Χιουμοριστικό κουίζ του ΠΑΜΕ με αφορμή προκλητικές δηλώσεις του προέδρου του ΕΚΘ

Τις προκλητικές δηλώσεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης σε ραδιοφωνικό σταθμό σχολιάζει το ΠΑΜΕ με χιουμοριστικό τρόπο. Με ένα κουίζ καλεί τους εργαζόμενους να μαντέψουν από ποιον έχουν γίνει οι παρακάτω δηλώσεις:

«Είναι θετικό να γίνονται επενδύσεις, να ανοίξουν οι κρουνοί και να μειωθούν και οι φόροι, να μειωθεί το μη μισθολογικό κόστος για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα».

Οι επιλογές που δίνονται είναι: Α. Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός. Β. Θεόδωρος Φέσσας, πρόεδρος του ΣΕΒ. Γ. Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

«Δυστυχώς το συνδικαλιστικό κίνημα λειτουργεί παραλυτικά όλα αυτά τα χρόνια... Πέσαμε στην παγίδα και κάναμε πάρα πολλές απεργιακές κινητοποιήσεις».

Οι επιλογές που δίνονται είναι: Α. Κωσταντίνος Μπογδάνος, βουλευτής ΝΔ. Β. Γιάννης Στουρνάρας, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας. Γ. Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Και στις δύο περιπτώσεις η σωστή απάντηση είναι βέβαια το Γ, ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Π. Τσαραμπουλίδης...

«Θυμίζουμε ότι ο Τσαραμπουλίδης εκλέχτηκε πρόεδρος στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου με παρουσία ασφαλιτών και αστυνομίας. Αντίθετα, οι "απεργιακές συγκεντρώσεις" του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης έχουν γίνει ανέκδοτο. Οι δηλώσεις του λοιπόν δεν αποτελούν έκπληξη, απλά επιβεβαιώνουν ότι η συνδικαλιστική μαφία αφού έπιασε πιάτο, σήκωσε το φτυάρι να σκάψει πιο βαθιά», σχολιάζει το ΠΑΜΕ και προσθέτει: «Αποδεικνύεται και από τις παραπάνω δηλώσεις ότι με σχέδιο εργοδότες - κυβερνήσεις - συνδικαλιστική μαφία, όπως την ονόμασαν οι εργαζόμενοι, επεδίωκαν να βάλουν στο γύψο την εργατική τάξη. Ομως η δράση και οι πρωτοβουλίες των ταξικών συνδικάτων δεν επέτρεψαν να μετατραπούν οι χώροι δουλειάς και τα συνδικάτα σε "νεκροταφεία"».

Τέλος, το ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι «την ώρα που ο Τσαραμπουλίδης έκανε τις παραπάνω δηλώσεις, οι εργαζόμενοι διαδήλωναν μαζικά στους δρόμους σε ολόκληρη τη χώρα, και στη Θεσσαλονίκη», για την Κοινωνική Ασφάλιση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ