Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κανείς ανασφάλιστος!

Με τρία φέρετρα, αποτυπωμένα πάνω σε ταμπλό, αναπαρέστησαν οι διαδηλωτές την αντιασφαλιστική πολιτική των «τριών πυλώνων» που επιχειρεί να βαθύνει και να γενικεύσει η κυβέρνηση, στα πρότυπα των κατευθύνσεων της ΕΕ και άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Με το ταμπλό που ξεκίνησε από την προσυγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος και έφτασε μέχρι τη Βουλή, οι εργαζόμενοι στηλίτευσαν τους νόμους Βρούτση και Κατρούγκαλου, των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα, από τους οποίους παίρνει τη σκυτάλη η σημερινή κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να ενταφιάσει ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης.

«Κανείς ανασφάλιστος»: Το αίτημα αυτό σχημάτισαν, φορώντας μπλουζάκια με τα αντίστοιχα γράμματα, εργαζόμενοι μπροστά από το μπλοκ του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Αττικής.

Το ζήτημα της επίθεσης στα Βαρέα και Ανθυγιεινά ανέδειξαν εργαζόμενοι από τους ΟΤΑ. «Μας θέλουν έτσι μέχρι τα 67», έγραφαν οι πικέτες που κρατούσαν και απεικόνιζαν εργαζόμενους να δουλεύουν στην αποκομιδή των απορριμμάτων.



Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ