Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
42ο ΓΕΛ - 4ο ΓΕΛ
Χρειάζεται οργανωμένη πίεση για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα

Περιοδεία του Νίκου Σοφιανού στο σχολικό συγκρότημα

Τα κτιριακά προβλήματα του σχολικού συγκροτήματος του 42ου και 4ου ΓΕΛ Αθηνών αναδείχθηκαν για άλλη μια φορά στην περιοδεία που έκανε εκεί την Πέμπτη ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας. Θυμίζουμε ότι στο προαύλιο του ολοκαίνουριου σχολικού κτιρίου, που κατασκευάστηκε και λειτουργεί με ΣΔΙΤ, υπάρχουν λακούβες και κατεστραμμένος χλοοτάπητας, αποτελεί εστία μόλυνσης και δεν υπάρχει στέγαστρο. Επιπλέον, δεν έχουν αποπερατωθεί και εξοπλιστεί τα εργαστήρια και η βιβλιοθήκη, ενώ η επικινδυνότητα στην περιοχή αυξάνεται από τη μετακίνηση της πιάτσας ναρκωτικών από τις περιοχές του κέντρου, που η κυβέρνηση διαφημίζει ότι καθάρισε.

Ενημέρωσε την διευθύντρια του 42ου ΓΕΛ, εκπαιδευτικούς, εκπροσώπους του 15μελούς των μαθητών και μέλη του ΔΣ του εξωραϊστικού συλλόγου της περιοχής, για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο και την Ερώτηση που κατέθεσε το Κόμμα στη Βουλή για τα προβλήματα του σχολείου. «Η απάντηση που λάβαμε στη Βουλή από το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών ήταν ότι ο ιδιώτης που κατασκεύασε το σχολικό συγκρότημα του 42ου ΓΕΛ και του 4ου ΓΕΛ, δεν έχει κάνει ενέργειες που είναι υποχρεωμένος από τη σύμβασή του, επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες. Η απάντηση που λάβαμε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν ότι βρισκόμαστε σε διαδικασία αντικατάστασης του εργολάβου. Τα προβλήματα παραμένουν και χρειάζεται οργανωμένη πίεση και δράση για να γίνουν άμεσες ενέργειες», σημείωσε.

Ο Ν. Σοφιανός, αφού δεσμεύτηκε ότι θα θέσει εκ νέου το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, τόνισε ότι η εγκατάλειψη της περιοχής από την πολιτεία, τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που έχουν αγοράσει χώρους για τουριστική αξιοποίηση και η σχεδιαζόμενη δημιουργία χώρου εποπτευόμενης χρήσης (shooting rooms) στην Καποδιστρίου με τη συνεργασία του δήμου θα οξύνουν το πρόβλημα στα στενά της πλατείας Βάθης ακόμα περισσότερο. Πρόσθεσε ότι χρειάζεται παράλληλα να αντιμετωπιστούν το εμπόριο ναρκωτικών και η πιάτσα, αλλά και να λειτουργήσουν αποτελεσματικά προγράμματα παρέμβασης στο δρόμο (streetwork), ώστε οι τοξικοεξαρτημένοι να οδηγηθούν σε προγράμματα απεξάρτησης. Ειδική αναφορά έκανε στην επιδείνωση της κατάστασης με την πολιτική χτυπήματος των «στεγνών» προγραμμάτων, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο ΚΕΘΕΑ, αλλά και στην απαράδεκτη συμφωνία των περισσότερων δημοτικών παρατάξεων, συμπεριλαμβανομένης της δημοτικής αρχής, στη διαμόρφωση χώρων «εποπτευόμενου θανάτου» των τοξικοεξαρτημένων, που όχι μόνο δεν θα αντιμετωπίσει αλλά και θα οξύνει το πρόβλημα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ