Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Συζητούν τη συνέχιση του αγώνα τους

Από την κινητοποίηση της Παρασκευής στο Καβούρι

INTIME NEWS

Από την κινητοποίηση της Παρασκευής στο Καβούρι
Σε νέο γύρο Γενικών Συνελεύσεων προχωρούν οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας τις αμέσως επόμενες μέρες, συνεχίζοντας τον αγώνα τους για να μην περάσουν οι νέες αναδιαρθρώσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση, ενάντια στην καταστολή, για πραγματική αναβάθμιση των σπουδών.

Στο επίκεντρο βρίσκονται όλα εκείνα που από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς βγάζουν τους φοιτητές στους δρόμους, η εκρηκτική κατάσταση στις σχολές, η κατάργηση του ασύλου, κλιμακώνοντας ενάντια στην κατάθεση του νομοσχεδίου που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση και χτυπά περαιτέρω τις ανάγκες και τα δικαιώματά τους. Οι φοιτητές δίνουν αγωνιστικό ραντεβού σε νέα συλλαλητήρια στα τέλη της βδομάδας και καταδικάζουν την καταστολή με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις διεκδικήσεις τους, ύστερα και από την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ το μεσημέρι της Παρασκευής ενάντια στη διαμαρτυρία των φοιτητικών συλλόγων στη Σύνοδο των Πρυτάνεων. Υπενθυμίζεται πως αποτέλεσμα της επίθεσης των δυνάμεων καταστολής ήταν ο τραυματισμός τεσσάρων φοιτητών - μελών της ΚΝΕ.

Την επίθεση των ΜΑΤ καταδικάζουν μια σειρά από φορείς και εκπαιδευτικά σωματεία, δηλώνοντας παράλληλα την αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους φοιτητές. Σχετικά ψηφίσματα εξέδωσαν οι Β' ΕΛΜΕ Αθήνας, Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη», «Νίκος Πλουμπίδης», «Αργύρης Μοσχίδης» κ.ά.

Στο μεταξύ, σύσκεψη οργάνωσης της δράσης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Πάτρα. Συμμετείχαν οι φοιτητικοί σύλλογοι Οικοτρόφων Εστίας Πανεπιστημίου Πατρών (ΣΟΦΕΠΠ), Βιολογικού, Μηχανολόγων Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων Μηχανικών έπειτα από απόφαση Γενικών Συνελεύσεων, καθώς και οι φοιτητικοί σύλλογοι Μαθηματικού, Γεωλογικού, Φιλοσοφίας, Φαρμακευτικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΣΤΕΦ, ΣΕΥΠ, ΣΔΟ έπειτα από αποφάσεις των ΔΣ τους.

Η σύσκεψη κατέληξε σε κάλεσμα προς όλους τους φοιτητές για συνέχιση του αγώνα μέσα από αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων και συντονισμό απέναντι στο πολυνομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, διεκδικώντας: Να μην κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο, επαναφορά του ασύλου, ολοκληρωμένη γνώση στο πτυχίο και πτυχίο που θα αποτελεί μοναδική προϋπόθεση για δουλειά με δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ