Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Στα μουλωχτά» το ΔΣ του ΕΔΣΝΑ κατακύρωσε το διαγωνισμό για τον ΧΥΤΑ Φυλής

«Στα μουλωχτά και σαν τα ποντίκια συνεδρίασε ο ΕΔΣΝΑ τις προηγούμενες μέρες και αποφάσισε την κατακύρωση του διαγωνισμού για την επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής. Η μεθοδολογία τους και ο τρόπος απόφασής τους είναι προκλητικός και απαράδεκτος, αφού μέσα σε ένα τέταρτο με διαδικασίες φαστ τρακ "κουβέντιασαν" και αποφάσισαν για 43 θέματα. Δεν τόλμησαν να συνεδριάσουν μπροστά στους εργαζόμενους και τους φορείς της Δυτικής Αθήνας, γιατί φοβούνται, γιατί δεν έχουν επιχειρήματα προκειμένου να πείσουν για τις αποφάσεις τους», τονίζει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, με αφορμή τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ το πρωί του Σαββάτου, όπου μεταξύ άλλων θεμάτων συζητήθηκε «και η κατακύρωση του διαγωνισμού για την επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής».

Στην ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο αναφέρει, ανάμεσα στα άλλα, τα εξής: «Επιβεβαιώνεται η άποψή μας ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προετοίμαζε το έδαφος και η σημερινή της ΝΔ το υλοποιεί, αντίστοιχα και στην Περιφέρεια όπου η προηγούμενη διοίκηση της Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) έδωσε τη σκυτάλη στη σημερινή διοίκηση Πατούλη (ΝΔ), αλλά και οι δήμαρχοι όπου βρίσκονται στην ίδια γραμμή. Ολοι τους υπηρετούν με συνέπεια και συνέχεια την πολιτική της ΕΕ αλλά και τις κατευθύνσεις των εκπροσώπων του μεγάλου κεφαλαίου. (...)

Την ίδια γραμμή υπηρετεί και η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ και του Σωματείου εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ, που ενώ γνώριζαν για τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, η μεν πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ δεν εμφανίστηκε ποτέ, ο δε πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ δεν έβγαλε άχνα, παρότι ήταν παρών στη συνεδρίαση. (...) Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια εφησυχασμού. Δεν τους αφήνουμε άλλο να παίξουν με τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και φορείς της Δυτικής Αττικής είχαν προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΕΔΣΝΑ.

  • Η Συντονιστική Επιτροπή Δυτικής Αττικής καλεί τα Σωματεία, τους Συλλόγους και τους φορείς της περιοχής σε σύσκεψη - συζήτηση για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων απέναντι στους απαράδεκτους σχεδιασμούς για τη διαχείριση των απορριμμάτων και τη δημιουργία νέας χωματερής στη Φυλή. Η σύσκεψη γίνεται αύριο Τετάρτη, στις 8.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Ζεφυρίου (17ης Νοεμβρίου και Μπουμπουλίνας).

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org