Σάββατο 30 Νοέμβρη 2019 - Κυριακή 1 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΜΗΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κλιμακώνουμε τις προσπάθειες για την κάλυψη του πλάνου

Στο 50,18% η πανελλαδική κάλυψη

Το 4ο πανελλαδικό «κλείσιμο» των Οργανώσεων του ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα και λίγο πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος μήνας της Οικονομικής Εξόρμησης, το πλάνο καλύπτεται κατά 50,18%. Μια απόδοση δηλαδή που δείχνει τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν για την υπερκάλυψη των στόχων, για μια επιτυχημένη μάχη ισχυροποίησης του Κόμματος, των δεσμών του με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Στην πρώτη θέση των ΚΟ, με βάση το βαθμό κάλυψης του πλάνου, συνεχίζει να βρίσκεται η ΚΟ Εξωτερικού, έχοντας φτάσει στο 73,83%, ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε ξανά η ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 62,34%. Στην τρίτη θέση μετά το πρόσφατο «κλείσιμο» βρέθηκε η ΚΟ Αιγαίου, που έκανε και τη μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο «κλείσιμο» (+13,47%), φτάνοντας στο 60,12%. Ετσι άφησε στην τέταρτη θέση την ΚΟ Δυτικής Ελλάδας με 58,09%, η οποία μπορεί να βγήκε «εκτός τριάδας», αλλά παραμένει πάνω από την ΚΟ Θεσσαλίας, με την οποία βρίσκεται σε άμιλλα, αφού οι Θεσσαλοί έπεσαν στην έκτη θέση με 50,35%. Στην πέμπτη θέση βρέθηκε η ΚΟ Πελοποννήσου με 50,81%. Συνεχίζοντας, βλέπουμε την ΚΟ Αττικής με 49,71%, να προηγείται σταθερά στην άμιλλά της με την ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας, αφού αυτή έφτασε στο 45,31% (ένατη θέση). Η κατάταξη συμπληρώνεται από την ΚΟ Κρήτης με 46,83% (όγδοη θέση), την ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας με 44,33% (δέκατη θέση), την ΚΟ Ηπείρου με 43% (ενδέκατη θέση) και την ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας με 40,58% (δωδέκατη θέση).

Πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης

Πολύμορφη δράση αναπτύσσουν οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης. Συνεστιάσεις και λαϊκά γλέντια, προβολές ταινιών, άλλες εκδηλώσεις που βοηθούν στο πλατύ άνοιγμα με το κουπόνι σε όλη τη χώρα:

Το Σάββατο 30/11:

-- Η ΤΕ Μεσσηνίας διοργανώνει γλέντι - συνεστίαση, στις 9 μ.μ., στο εξοχικό κέντρο Κουκούτση. Θα μιλήσει ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Η ΤΕ Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ διοργανώνει συνεστίαση, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα «Ροδίνι».

-- Οι ΚΟ Καντάνου - Σελίνου Χανίων του ΚΚΕ καλούν σε εκδήλωση - συνεστίαση, στις 8 μ.μ., στην ταβέρνα «Μεσόστρατο» στην Κάντανο.

-- Οι ΚΟ Αλιβερίου - Αυλωναρίου Εύβοιας διοργανώνουν λαϊκό γλέντι στις 8.30 μ.μ., στο «Κτήμα Κέκη» στο Νεοχώρι.

-- Η ΚΟ Νότιας Εύβοιας καλεί σε συνεστίαση στις 8.30 μ.μ., στο «Κτήμα Κέκη» στο Νεοχώρι.

-- Η ΚΟΒ Φραντάτου Ικαρίας διοργανώνει λαϊκό γλέντι στο Μάραθο, στις 8 μ.μ.

-- Οι Οργανώσεις Καισαριανής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προβάλλουν το ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ «Ο Δρόμος μας», στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Καισαριανής (Βρυούλων και Κλαζομενών).

-- Η ΚΟΒ Παλαιού Φαλήρου διοργανώνει συνεστίαση στις 8 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου (Αγίας Βαρβάρας 24).

-- Οι ΚΟ Ηλιούπολης καλούν σε λαϊκό γλέντι στις 8 μ.μ., στο Δημοτικό Αναψυκτήριο στο Αλσος «Δημήτρης Κιντής».

-- Οι ΚΟ Ζωγράφου, στις 8 μ.μ., καλούν σε συνεστίαση στο Κέντρο «Ρυθμός» στου Γουδή.

Την Κυριακή 1/12:

-- Οι ΚΟ Γαλατσίου Αττικής του ΚΚΕ και η ΤΟ Γκράβας - Γαλατσίου της ΚΝΕ καλούν σε εκδήλωση στις 7.30 μ.μ. στο Κλειστό Ολυμπιακό Ακίνητο Γαλατσίου, που περιλαμβάνει stand up comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο και ροκ συναυλία με τους «Kollektiva».

-- Οι Οργανώσεις Βύρωνα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διοργανώνουν συνεστίαση, στη 1 μ.μ., στο Δημοτικό Πολυχώρο «Αστρα» στον Βύρωνα.

-- Οι ΚΟ Περιστερίου του ΚΚΕ διοργανώνουν συνεστίαση στη 1 μ.μ. στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου (Δωδεκανήσου και Αναπαύσεως).

-- Η ΚΟΒ Περάματος καλεί στη 1 μ.μ. στο μουσικό μεζεδοπωλείο «Μπουρλότο» (λεωφ. Ειρήνης 54 - 56).

-- Οι ΚΟΒ Αμφιάλης και Ταμπουρίων στη 1 μ.μ., στο πρώην εργοστάσιο «Καχραμάνογλου» (Κωνσταντινουπόλεως 51).

-- Οι ΚΟ Νέας Αρτάκης και Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας διοργανώνουν λαϊκό γλέντι στη 1 μ.μ., στο ΚΑΠΗ Ν. Αρτάκης.

-- Η ΚΟΒ Γλυφάδας - Βούλας διοργανώνει λαϊκό γλέντι στο διασχολικό Κέντρο Γλυφάδας στη 1 μ.μ. (Αγ. Τριάδας 9).

Την Τετάρτη 4/12, η ΚΟΒ Ευκαρπίας διοργανώνει εκδήλωση στις 8 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χ. Τσακίρης» (οδός Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη) με προβολή ταινίας.

Λαχειοφόρος της ΤΟ Καλλιτεχνών Αττικής

Στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη, η ΤΟ Καλλιτεχνών Αττικής του ΚΚΕ οργανώνει λαχειοφόρο αγορά με έργα τέχνης τα οποία διαθέτουν καλλιτέχνες, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ.

Τα έργα που θα κληρωθούν: Σπύρος Κουρσάρης: «Το πέταγμα του αετού», λιθογραφία (1996), Αλεξάνδρα Πατσόγλου: «Πουλιά κόκκινα - Μάνα και παιδί», τέμπερα (2007), Αριστείδης Πατσόγλου: «Πενταδάκτυλος», γλυπτό (2008), Αριστείδης Πατσόγλου: «Πέταγμα», τέμπερα (1986), Κώστας Ρόθος: γλυπτό.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org