Σάββατο 30 Νοέμβρη 2019 - Κυριακή 1 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Μασσαλίας στην Αθήνα

Από την περιοδεία των Γάλλων συνδικαλιστών με το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας στο εργοτάξιο της πρώην «Παπαστράτος»
Από την περιοδεία των Γάλλων συνδικαλιστών με το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας στο εργοτάξιο της πρώην «Παπαστράτος»
Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Μασσαλίας (UD CGT 13 Bouches De Rhone) επισκέπτεται από την Παρασκευή την Αθήνα, ύστερα από πρόσκληση του ΠΑΜΕ, προκειμένου να συμμετάσχει και να απευθύνει χαιρετισμό στο συλλαλητήριο για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Η αντιπροσωπεία, η οποία αποτελείται από τον γγ του Εργατικού Κέντρου, Olivier Mateu και τον γραμματέα του Σωματείου Κοινωνικής Ασφάλισης, Jean Mari Angeli, πραγματοποίησε την Παρασκευή συναντήσεις με συνδικάτα και εργαζόμενους.

Νωρίς το πρωί συμμετείχε σε περιοδεία στους οικοδόμους στο εργοτάξιο της πρώην «Παπαστράτος» στον Πειραιά, μαζί με μέλη της διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Ο γγ του Εργατικού Κέντρου Μασσαλίας μιλώντας στους εργαζόμενους, οι οποίοι επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στην αντιπροσωπεία, τόνισε ότι στη Γαλλία αλλά και σε όλες τις χώρες της ΕΕ οι εργαζόμενοι δέχονται τη διαρκώς εντεινόμενη επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων στα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά τους δικαιώματα, για την ενίσχυση της καπιταλιστικής κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας.

«Οπλο των εργατών είναι η οργανωμένη πάλη», τόνισε ο Olivier Mateu, «για να κερδίσουμε ό,τι χάσαμε» και να «διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε», γιατί «όλος αυτός ο πλούτος παράγεται από εμάς. Χωρίς εμάς, το μεγάλο κεφάλαιο, τα αφεντικά είναι ένα τίποτα». Εκφράζοντας την ταξική του αλληλεγγύη στους αγώνες των εργαζομένων στην Ελλάδα, ανέδειξε τη σημασία που έχουν όχι μόνο για την εργατική τάξη της Ελλάδας, αλλά και για τους εργαζόμενους της Γαλλίας, όπου, όπως ανέφερε, τα συνδικάτα προετοιμάζουν γενική απεργία στις 5 Δεκέμβρη ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης Μακρόν σε Ασφαλιστικό - Συνταξιοδοτικό, ενώ «από τις 5 Δεκέμβρη στη Μασσαλία ξεκινούν επαναλαμβανόμενες απεργίες σε πάνω από 50 επιχειρήσεις».

Σε ερώτηση εργαζομένων του εργοταξίου για το τι ισχύει με τις Συλλογικές Συμβάσεις στη Γαλλία, ο Γάλλος συνδικαλιστής απάντησε ότι «η ουσία των ΣΣΕ έχει καταργηθεί» και πως «πλέον η κυβέρνηση είναι αυτή που μπορεί να ορίσει τους όρους, το ποια θα είναι η ΣΣΕ σε μία επιχείρηση, στην οικοδομή, σε ένα εργοτάξιο».

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο κάλεσε και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, Γιάννης Αναγνώστου, ενημερώνοντας τους εργάτες για πτυχές των μέτρων που θα φέρει η κυβέρνηση. «Ενωμένοι, οι εργάτες όλου του κόσμου να παλέψουμε», κάλεσε, βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες. Κάλεσε ακόμα τους εργαζόμενους να ενισχύσουν την πρωτοβουλία αλληλεγγύης των συνδικάτων προς τους εργαζόμενους και τον λαό της Αλβανίας που χτυπήθηκαν από τον ισχυρό σεισμό.

Σε συνέχεια της επίσκεψής της στην Αθήνα, η αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Μασσαλίας συναντήθηκε με το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και με σωματεία από τα ασφαλιστικά ταμεία, συζητώντας τις εξελίξεις στην Κοινωνική Ασφάλιση, καθώς και το παραπέρα χτύπημα της δημόσιας Υγείας και στις δύο χώρες.

Η αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Μασσαλίας συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ