Παρασκευή 29 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να αναγνωριστεί το ανεξάρτητο κράτος της Παλαιστίνης

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για τη διεθνή μέρα αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Με την ευκαιρία της διεθνούς μέρας αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό, το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον συνεχιζόμενο δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων για πάνω από 70 χρόνια. Ο πολύχρονος και ηρωικός αγώνας του λαού της Παλαιστίνης, παρά τον αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων, εμπνέει τη δίκαιη λαϊκή πάλη σε όλο τον κόσμο.

Η μεθοδευμένη διαχρονική στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ στο Ισραήλ, σε βάρος των δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού, συμβάλλει στην όξυνση της εγκληματικής επιθετικότητας του ισραηλινού κράτους στην Παλαιστίνη και ευρύτερα στην περιοχή.

Η πρόσφατη "νομιμοποίηση" των εβραϊκών εποικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη από τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, μαζί με μια σειρά αποφάσεων της κυβέρνησης Τραμπ, με πιο χαρακτηριστική τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, προστίθενται στον χαρακτηρισμό του Ισραήλ ως του "πιο ισχυρού συμμάχου των ΗΠΑ στην περιοχή" και δείχνουν τη στήριξη του Ισραήλ, που παρέχει συνολικά η αστική τάξη των ΗΠΑ. Σε ανάλογη πορεία κινείται η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των χωρών της, παρά επιμέρους ελιγμούς και διαφοροποιήσεις, που "θολώνουν τα νερά" αλλά δεν αλλάζουν την κύρια κατεύθυνση στήριξης της ισραηλινής επιθετικότητας.

Η ορμητική βιασύνη των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ στη διευθέτηση του παλαιστινιακού προβλήματος είναι μέρος της "μεγάλης εικόνας" της έντασης και όξυνσης των ανταγωνισμών των αστικών τάξεων και ενεργειακών μεγαθηρίων, που συγκρούονται στην περιοχή και έχουν προκαλέσει μεγάλες αιματοχυσίες στους λαούς της ευρύτερης περιοχής, της Συρίας, της Λιβύης, της Υεμένης κ.ά.

Σήμερα, εκτός της κατοχής εδαφών της Παλαιστίνης, του Λιβάνου, της Συρίας από το κράτος του Ισραήλ, έχει προστεθεί και η κατοχή συριακών εδαφών από την Τουρκία και τις ΗΠΑ, καθώς και η στρατιωτική επέμβαση στην περιοχή πολλών άλλων δυνάμεων.

ΗΠΑ και ΕΕ δεν "αποσύρονται", δεν παραιτούνται και απεργάζονται συνεχώς νέα σχέδια ενίσχυσης της γεωπολιτικής επιρροής τους στην περιοχή, αξιοποιώντας όχι μόνο το Ισραήλ αλλά και άλλα καθεστώτα - συμμάχους τους, σε διαπάλη με ισχυρές ανταγωνιστικές δυνάμεις.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, βαδίζοντας στα χνάρια της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αρνείται να αναγνωρίσει ουσιαστικά και πραγματικά το κράτος της Παλαιστίνης, προχωρά στην εγκληματική διεύρυνση και εμβάθυνση των σχέσεων με το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής συνεργασίας, που ψευδώς την παρουσιάζει στο λαό μας ως "λύση" για την ασφάλεια και την ειρήνη έναντι της επιθετικότητας της αστικής τάξης της ΝΑΤΟικής συμμάχου Τουρκίας.

Ο δίκαιος αγώνας του λαού της Παλαιστίνης μπορεί να βρει τη δικαίωση μέσα από τη συνέχιση της ανυποταγής στους ιμπεριαλιστές και στους σχεδιασμούς των αστικών τάξεων της περιοχής, με την ενίσχυση της διεθνιστικής αλληλεγγύης και δράσης.

Το ΚΚΕ καλεί τον εργαζόμενο λαό να αψηφήσει τον σημερινό αρνητικό διεθνή συσχετισμό δυνάμεων και να συνεχίσει ακόμα πιο ενεργά την έκφραση της πολύμορφης αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό, καταδικάζοντας τα καθημερινά εγκλήματα της ισραηλινής κατοχής σε βάρος των Παλαιστινίων. Για:

  • τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και των συνεπειών της
  • τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του 1967, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του
  • το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές Αποφάσεις του ΟΗΕ
  • την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ