Πέμπτη 28 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΜΕ - ΟΒΣΑ
Νέα κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμό

Από τη χτεσινή κινητοποίηση έξω από τα κεντρικά γραφεία της Eurobank

INTIME NEWS

Από τη χτεσινή κινητοποίηση έξω από τα κεντρικά γραφεία της Eurobank
Το σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» ακούστηκε ξανά χτες στην κινητοποίηση που οργάνωσαν το ΠΑΜΕ και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), έξω από τα κεντρικά γραφεία της Εurobank στο Σύνταγμα, ενάντια σε έναν ακόμα πλειστηριασμό που έβαζε στο στόχαστρο την πρώτη και μοναδική κατοικία λαϊκής οικογένειας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε και ο ίδιος ο αυτοαπασχολούμενος ιδιοκτήτης του ακινήτου, ο οποίος αν και ζήτησε διακανονισμό από την τράπεζα, αυτή απαίτησε την άμεση καταβολή 30.000 ευρώ, προκειμένου να αρχίσουν να συζητάνε... Οπως είπε, πρόκειται για «το μοναδικό σπίτι που έχω και είναι το πατρικό μου...». Ο ίδιος δουλεύει 30 χρόνια φαρμακοποιός, πήρε επαγγελματικό δάνειο από την τράπεζα, αλλά σε συνθήκες κρίσης και κάτω από την πίεση του ανταγωνισμού, αδυνατούσε να ανταποκριθεί στην αποπληρωμή του δανείου.

Ο Βάλσαμος Συρίγος, εκ μέρους της Επιτροπής του ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς, κατήγγειλε την αδιαλλαξία της τράπεζας, η οποία αρνήθηκε ακόμα και να συναντηθεί με τον ιδιοκτήτη, προκειμένου να βρεθεί μια λύση. «Αυτή είναι η πολιτική των τραπεζών, που τις σώσανε με τις ανακεφαλαιοποιήσεις, με τα λεφτά των φορολογούμενων», σημείωσε και κάλεσε σε συνέχιση του αγώνα, υπογραμμίζοντας ότι το επόμενο διάστημα οι πλειστηριασμοί θα ενταθούν.

Στη Λέσβο

Στο μεταξύ, κάτω από την πίεση και την παρέμβαση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Λέσβου και άλλων φορέων του νησιού, ανεστάλη ο προγραμματισμένος για αύριο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας από την Εθνική Τράπεζα, στη Λέσβο, άνεργης μητέρας τριών παιδιών που αδυνατεί να πληρώσει στεγαστικό δάνειο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα και αύριο σε «Intrum», «doValue» και «Cepal»(2023-09-05 00:00:00.0)
Νέα κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμούς(2023-07-01 00:00:00.0)
Εκβιασμοί(2017-09-19 00:00:00.0)
Το «κεραμίδι» δε σώζεται(2013-12-05 00:00:00.0)
Βασανίζουν την καταχρεωμένη λαϊκή οικογένεια(2012-10-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ