Τετάρτη 27 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απλήρωτες χιλιάδες σχολικές καθαρίστριες

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες στην Αθήνα

Παράσταση διαμαρτυρίας για την απληρωσιά που αντιμετωπίζουν για μια ακόμα χρονιά οι σχολικές καθαρίστριες έκαναν χτες το Συνδικάτο Καθαριστών - Καθαριστριών Πειραιά και η Επιτροπή Αγώνα Καθαριστών - Καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων Αθήνας στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ και στο υπουργείο Εσωτερικών.

Χιλιάδες εργαζόμενες στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων δουλεύουν από την αρχή της χρονιάς χωρίς να έχουν πληρωθεί ούτε ένα ευρώ, με το καθεστώς των συμβάσεων έργου. Το Σωματείο αναδεικνύει στο υπόμνημα (που συνυπογράφουν τα κλαδικά Σωματεία Καθαριστριών - Καθαριστών Πειραιά, Λάρισας και Μαγνησίας) τους άθλιους μισθούς, «που βρίσκονται στην πλειοψηφία τους κάτω από 300 ευρώ, καθώς το ύψος τους υπολογίζεται αποκλειστικά με βάση τις σχολικές αίθουσες που καθαρίζονται».

Ακόμα κι αυτοί οι μισθοί πείνας καταβάλλονται με καθυστερήσεις τεσσάρων, πέντε και έξι μηνών, οι εργαζόμενοι γίνονται «μπαλάκι» ανάμεσα στα υπουργεία, ενώ ακόμα δεν έχει υπογραφεί η ΚΥΑ από την κυβέρνηση.

Τα σωματεία διεκδικούν την άμεση μονιμοποίηση όλων των καθαριστριών σε όλα τα σχολεία, με πλήρη απασχόληση, αλλά και την αναγνώριση αναδρομικής ισχύος όσον αφορά τα ΒΑΕ.

Την αδιαφορία της δημοτικής αρχής Θερμαϊκού καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση», αφού στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο (25/11) αρνήθηκε κατηγορηματικά ακόμα και να δώσει το λόγο σε εκπρόσωπο του Σωματείου Καθαριστών - Καθαριστριών των σχολείων της περιοχής. Σημειώνεται ότι οι εργολαβικοί καθαριστές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης παραμένουν απλήρωτοι από την αρχή της σχολικής χρονιάς, ενώ βρίσκονται αντιμέτωποι και με αλλαγές στους όρους της σύμβασης, που θα οδηγήσουν σε πολλές περιπτώσεις σε δραματικές μειώσεις της ήδη πενιχρής αμοιβής τους. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σημειώνει ότι η δημοτική αρχή αδιαφορεί για την αγωνία των δεκάδων εργαζομένων, για το αν αύριο θα συνεχίσουν να έχουν φαγητό στο σπίτι τους και καταγγέλλει τον δήμαρχο που ειρωνεύτηκε την παρουσία των εργαζομένων και του σωματείου τους στη συνεδρίαση, λέγοντας πως καλέστηκαν για να εξυπηρετήσουν αντίθετα πολιτικά συμφέροντα...

Δηλώνει πως «οποιαδήποτε αλλαγή στους όρους της σύμβασης που θα έχει ως αποτέλεσμα την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των εργαζομένων του κλάδου θα μας βρει μαχητικά απέναντι σε όσους εξυπηρετούν τέτοιες πολιτικές και θα σταθούμε δυναμικά στο πλευρό των εργαζομένων στηρίζοντας τις διεκδικήσεις τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαμαρτυρία ενάντια στη διεύρυνση της «ελαστικής» εργασίας(2021-08-12 00:00:00.0)
Διεκδικούν πλήρη απασχόληση, δουλειά με δικαιώματα(2021-08-11 00:00:00.0)
Να μονιμοποιηθούν άμεσα όλοι οι σχολικοί καθαριστές - καθαρίστριες!(2020-08-28 00:00:00.0)
Συσκέψεις για τις εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων(2020-05-22 00:00:00.0)
Σύσκεψη για τις εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων(2020-05-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ