Τετάρτη 27 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Κλιμακώνουμε άμεσα την πάλη για τις μετεγγραφές

Σε κλιμάκωση της πάλης, μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους, για να πάρουν άμεσα μετεγγραφή όλοι όσοι το δικαιούνται, κανένας να μην εγκαταλείψει τις σπουδές του, καλεί το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των αιτήσεων από το υπουργείο.

Οπως αναφέρει το ΜΑΣ, «η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε δεκτές τις μετεγγραφές με το σταγονόμετρο, αφήνοντας χιλιάδες φοιτητές εκτός σπουδών όταν αυτοί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν σε άλλη πόλη από αυτήν όπου διαμένουν, όταν 9 στους 100 φοιτητές παίρνουν δωμάτιο σε εστία και αυτό σε άθλιες συνθήκες. Παράλληλα, έχει εξαγγείλει την περαιτέρω μείωση των μετεγγραφών για τις επόμενες χρονιές, απειλώντας να αφήσει ακόμη περισσότερους φοιτητές εκτός σπουδών.

Από τα στοιχεία που δίνει η ίδια η κυβέρνηση, από τις 10.753 αιτήσεις που υποβλήθηκαν με μοριοδοτούμενους κοινωνικά λόγους (κοινωνικά, οικονομικά κριτήρια), οι φοιτητές που τελικά κατάφεραν να πάρουν τη μετεγγραφή τους ανέρχονται σε 5.434.

Συγχαίρουμε τους συμφοιτητές μας που κατάφεραν να πάρουν τη μετεγγραφή τους! Ο αγώνας τους δεν πρέπει να σταματήσει εκεί, πρέπει να συνεχιστεί! Να δώσουν τη μάχη μαζί με το σύλλογό τους, μαζί με τους συμφοιτητές τους, ώστε να δικαιούνται δωρεάν σίτιση, βιβλία, αναλώσιμα. Να παρθούν τα αναγκαία μέτρα έτσι ώστε να μη χάσουν το εξάμηνό τους, να καλύψουν τα κενά στην παρακολούθηση, στα εργαστήρια.

Δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του!

Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας που δεν πήραν τη μετεγγραφή τους. Δεν τα παρατάμε! Κλιμακώνουμε την πάλη μέσα στους συλλόγους μας για να πάρουν άμεσα μετεγγραφή όλοι όσοι το δικαιούνται, κανένας να μην εγκαταλείψει τις σπουδές του!

Εχουμε πείρα ότι ο αγώνας μας μπορεί να είναι αποτελεσματικός, ότι με την πάλη μας μπορούμε να τα καταφέρουμε! Κάθε χρόνο μόνο μετά από το δυναμικό αγώνα των φοιτητών και των φοιτητικών συλλόγων πετυχαίνουμε να γίνονται δεκτές πολύ περισσότερες μετεγγραφές. Ετσι αναγκάσαμε την προηγούμενη κυβέρνηση να υποχωρήσει και να νομοθετήσει το δικαίωμα μετεγγραφής για οικογένειες που σπουδάζουν δύο ή μέχρι 3.000 ευρώ να μοριοδοτούνται με 6 μόρια (αντί για 5 που ίσχυε πέρσι).

  • Προχωράμε ακόμη πιο δυναμικά! Κινητοποιούμαστε στις διοικήσεις Τμημάτων και Ιδρυμάτων! Απαιτούμε άμεσα μέτρα στήριξης των φοιτητών που πήραν μετεγγραφή, δέσμευση ότι θα γίνουν όλοι οι συμφοιτητές μας δεκτοί!
  • Συντονίζουμε τη δράση μας! Συγκροτούμε επιτροπές σε κάθε Τμήμα, ίδρυμα και πόλη για να οργανώσουμε τη δράση μας τη νέα δυναμική απάντησή μας!», τονίζει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρεμβάσεις για να πάρουν μετεγγραφή όσοι έχουν ανάγκη(2023-11-30 00:00:00.0)
Σε κινητοποιήσεις ενάντια στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις(2018-10-24 00:00:00.0)
Στις 16 Μάη ψηφίζουμε «Πανσπουδαστική ΚΣ»!(2018-04-25 00:00:00.0)
Να γίνουν τώρα όλες οι μετεγγραφές(2017-11-01 00:00:00.0)
Μετά από κινητοποιήσεις έγιναν δεκτές οι μετεγγραφές(2017-02-24 00:00:00.0)
Να γίνουν άμεσα όλες οι μετεγγραφές(2015-12-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ