Τρίτη 26 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τέσσερις νεκροί και ανεπανόρθωτες ζημιές

Τέσσερις νεκροί και μεγάλες καταστροφές σε σπίτια και υποδομές ήταν το τραγικό αποτέλεσμα του κύματος κακοκαιρίας «Γηρυόνης».

Στη Ρόδο δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους. Αναλυτικότερα, την ώρα της μεγάλης νεροποντής, μια 75χρονη βρισκόταν μέσα στο πλημμυρισμένο σπίτι της στην Iαλυσό Ρόδου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο θάνατός της δεν επήλθε από πνιγμό αλλά από ανακοπή, την οποία υπέστη όταν πλημμύρισε η υπόγεια κατοικία της. Η άτυχη γυναίκα ήταν μόνη της εκείνη την ώρα στο σπίτι. Η ίδια δεν μπορούσε να αντιδράσει καθώς ήταν κατάκοιτη εδώ και χρόνια. Αλλη μία 76χρονη πνίγηκε στη θάλασσα στο Ψαλίδι της Κω.

Οι δρόμοι στην πόλη, αλλά και τα χωριά είχαν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους, ενώ σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος και υπερχειλίσεις ποταμιών σε Αρχίπολη, Λάρδο. Δρόμοι και σπίτια πλημμύρισαν και στην Ιαλυσό, ενώ ακόμη και στην πόλη της Ρόδου η κατάσταση ήταν δύσκολη με το νερό να έχει φτάσει στο ένα μέτρο σε κεντρικούς δρόμους. Στα δύο κόπηκε το νησί, καθώς είχε υπερχειλίσει ο ποταμός στο χωριό της Μαλώνας, απ' όπου έχει γίνει η παρακαμπτήρια οδός που συνδέει το νησί με τη νότια Ρόδο, μετά το κλείσιμο της γέφυρας του Μάκκαρη. Λόγω της έντονης κακοκαιρίας, η συγκεκριμένη γέφυρα γέμισε για πρώτη φορά τα τελευταία είκοσι χρόνια με νερό.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή του Αντιρρίου οδήγησαν στην ανατροπή ιστιοφόρου. Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο άνθρωποι που επέβαιναν στο σκάφος. Το ένα από τα δύο άτομα πριν χάσει τη ζωή του πρόλαβε και ειδοποίησε τις αρχές, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν άμεσα οι έρευνες από το Λιμενικό και την Πυροσβεστική.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ