Τρίτη 26 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Συνέδριο εν μέσω αντιπαραθέσεων

Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο το έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που ολοκληρώθηκε με υπερψήφιση καταστατικών αλλαγών. Το «παρών» έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, απουσίαζαν ωστόσο οι Ε. Βενιζέλος και Γ. Παπανδρέου.

Μεταξύ άλλων, πάρθηκε η απόφαση να συγχρονιστεί η θητεία της Φώφης Γεννηματά ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τη θητεία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, δηλαδή μέχρι το 2021, οπότε και προβλέπεται η νέα διαδικασία εκλογής ηγεσίας. Αποφασίστηκε ακόμα τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να συμμετέχουν στις οργανώσεις του Κινήματος Αλλαγής, ενώ το συνέδριο ενέκρινε τις πολιτικές προτεραιότητες και τους στόχους που θα πρέπει το Κίνημα Αλλαγής να διεκδικήσει.

Η διεξαγωγή του συνεδρίου έγινε σε κλίμα αντιπαράθεσης, καθώς ο Π. Γερουλάνος επανήλθε με επίθεση στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι «τη χωρίζει χάσμα από τις απαιτήσεις της κοινωνίας» και ζητώντας αλλαγή ηγεσίας, «προκειμένου για να εκφράσει τις αγωνίες και τις απαιτήσεις του κόσμου». Κατηγόρησε την Φώφη Γεννηματά ότι επιχειρεί να «θαφτεί» το ΠΑΣΟΚ και υπονόησε ότι ο ίδιος θα προχωρήσει στην ίδρυση πολιτικής Κίνησης, για να διεκδικήσει την ηγεσία στο χώρο. Αμφισβήτησε τη νομιμότητα του συνεδρίου, κάνοντας λόγο για «συνέδριο - παρωδία».

  • Στο μεταξύ, την αναστολή λειτουργίας του Ποταμιού αποφάσισε η Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων του κόμματος, μετά από πολύωρη συνεδρίαση των μελών της το Σαββατοκύριακο.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ