Σάββατο 23 Νοέμβρη 2019 - Κυριακή 24 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Στην τελική ευθεία για τα συλλαλητήρια στις 30 Νοέμβρη

Στην τελική ευθεία για τα συλλαλητήρια το Σάββατο 30 Νοέμβρη, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία Εργαζομένων και οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις κορυφώνουν τη δράση τους για την επιτυχία τους, για να πάρει μαζική αγωνιστική απάντηση ο νέος γύρος της αντιασφαλιστικής επίθεσης που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών ενημέρωσης του προηγούμενου διαστήματος, στις μέρες που απομένουν, τα συνδικάτα και οι συνταξιουχικές οργανώσεις δίνουν τη μάχη για να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε γειτονιά το αγωνιστικό μήνυμα, να γίνει υπόθεση του κάθε ασφαλισμένου εργάτη, αυτοαπασχολούμενου, αγρότη, συνταξιούχου, η πάλη για δημόσια - υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα γίνει στα Προπύλαια στις 10.30 π.μ. και στη Θεσσαλονίκη στο Αγαλμα Βενιζέλου στις 11 π.μ.

Κινητοποιήσεις την ίδια μέρα προγραμματίζονται σε όλη τη χώρα. Μέχρι στιγμής συλλαλητήρια έχουν οριστεί στις εξής πόλεις: Αγρίνιο (10.30 π.μ., κεντρική πλατεία). Αλεξανδρούπολη (11 π.μ., Εμπορικό Επιμελητήριο). Γιάννενα (10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο). Ηράκλειο (11 π.μ., πλατεία Λιονταριών). Λάρισα (11 π.μ., κεντρική πλατεία). Καρδίτσα (11 π.μ., κεντρική πλατεία). Κατερίνη (11 π.μ., κεντρική πλατεία). Κεφαλονιά (6 μ.μ., Εργατικό Κέντρο). Κοζάνη (12.30 μ.μ., κεντρική πλατεία). Λευκάδα (11 π.μ., στον Αη Μηνά). Μυτιλήνη (11 π.μ., παλιό Εργατικό Κέντρο). Νάουσα (11 π.μ., πλατεία). Σέρρες (10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας). Χαλκίδα (11 π.μ., Εργατικό Κέντρο).

Ταυτόχρονα, αυξάνονται συνεχώς οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που αποφασίζουν τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια.

Μέχρι την Παρασκευή αποφάσεις συμμετοχής είχαν πάρει οι Ομοσπονδίες: Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Οικοδόμων, Τύπου - Χάρτου, Φαρμάκου (ΟΕΦΣΕΕ), Λογιστών, Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ).

Και τα Εργατικά Κέντρα: Αγρινίου, Αθήνας, Αρτας, Αμαλιάδας, Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσων, Ζακύνθου, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Λαμίας, Λάρισας, Λαυρίου, Λέσβου, Λευκάδας, Νάουσας, Φωκίδας και Σάμου.

Στην Αθήνα, απόφαση συμμετοχής πήραν το σωματείο ΣΕΛΜΑ (εργαζόμενοι στο Μετρό) και το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ (οδηγοί λεωφορείων).

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο απευθύνει στις γυναίκες η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), τονίζοντας πως «το χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση αποτελεί βασική παράμετρο της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης που βιώνουμε». «Οι γυναίκες ήδη έχουμε βρεθεί στο στόχαστρο των αντιασφαλιστικών ανατροπών τα προηγούμενα χρόνια», σημειώνει η ΟΓΕ και υπενθυμίζει την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, την κατάργηση της 5ετούς διαφοράς στην ηλικία συνταξιοδότησης ανδρών - γυναικών, μέτρα που επιδείνωσαν τη ζωή όλων των εργαζομένων. «Ατομικά δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τις συνέπειες του εργασιακού μεσαίωνα! Μόνο με τον οργανωμένο συλλογικό αγώνα μπορούμε να διεκδικήσουμε όλα αυτά που μας ανήκουν και μας τα στερούν ΕΕ και κυβερνήσεις, για να πλουτίζουν μια χούφτα παράσιτα και να κερδίζουν διπλά και τρίδιπλα από την εκμετάλλευση της γυναικείας εργατικής δύναμης».

Συσκέψεις και πρωτοβουλίες προετοιμασίας

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι συσκέψεις προετοιμασίας για τα συλλαλητήρια:

-- Στη Μαγνησία, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις καλούν τα σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους επαγγελματίες ΕΒΕ, τους αγροτικούς, φοιτητικούς συλλόγους και μαζικούς φορείς του νομού να πάρουν μέρος σε σύσκεψη τη Δευτέρα 25/11, στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

-- Το Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας οργανώνουν σύσκεψη την Τρίτη 26/11, στις 12.30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Κέντρου Εγκαυμάτων.

-- Σωματεία των Τρικάλων (Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Λογιστών και Βοηθών Λογιστών) καλούν σε σύσκεψη την Τρίτη 26/11, στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ