Πέμπτη 21 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΔΥΕΘ
Οχι στο καμουφλάρισμα του ΝΑΤΟ σε «περιστερώνα ειρήνης»

Να μην αποδεχτούν την ύπουλη προπαγάνδα που στόχο έχει το καμουφλάρισμα του ΝΑΤΟ σε «περιστερώνα της ειρήνης» καλεί η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης με ανοιχτή επιστολή της τους γονείς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας - Χορτιάτη, καλώντας παράλληλα τη Διεύθυνση του σχολείου να αναθεωρήσει την απόφασή της να πραγματοποιήσει «εκπαιδευτική εκδρομή» στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Νάπολη της Ιταλίας.

Θυμίζουμε ότι η Διεύθυνση του σχολείου αποφάσισε να διοργανώσει την «εκπαιδευτική εκδρομή» μετά από πρόσκληση του ιμπεριαλιστικού οργανισμού, στο πλαίσιο της προπαγανδιστικής εκστρατείας «WeAreNATO», που έχει στόχο οι νέοι «να κατανοήσουν την αποστολή και το όραμα» της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας που αιματοκυλά τους λαούς.

Στο κείμενό της η ΕΔΥΕΘ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι το σχολείο σας σχεδιάζει να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο της Νάπολης, είδηση που μας προκάλεσε πραγματική οδύνη. Ακόμη περισσότερο μάλιστα που ο δολοφονικός αυτός οργανισμός ονομάζεται στην ανάρτηση στην ιστοσελίδα του σχολείου "διεθνής οργανισμός για την ασφάλεια και την ειρήνη στον κόσμο!"».

Η ΕΔΥΕΘ θυμίζει τη δράση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ όλες τις τελευταίες δεκαετίες, που άφησε πίσω της πολλά εκατομμύρια νεκρούς, προσφυγιά, φτώχεια και δυστυχία στους λαούς, ανάμεσά τους αθώα και ανυπεράσπιστα θύματα, άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά, και τονίζει ότι «είναι απόλυτα ψευδείς οι ισχυρισμοί ότι το ΝΑΤΟ διασφαλίζει την ειρήνη και την ασφάλεια της χώρας και του λαού μας».

Θυμίζοντας δε τις πολύ πρόσφατες κυνικές και επικίνδυνες δηλώσεις του υπουργού Αμυνας, ότι «πολεμήσαμε στο πλάι των ΗΠΑ, οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον», τονίζει: «Αυτό το μέλλον προορίζουν για τα παιδιά μας, σύμφωνα με τις "υποχρεώσεις" που αναλαμβάνει η χώρα μας στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο ΝΑΤΟ και στους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, και της "φιλίας" της με τις ΗΠΑ. Η Ελλάδα, με τις δεκάδες αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, στρατηγεία, στρατόπεδα εκπαίδευσης και άλλες εγκαταστάσεις, έχει μετατραπεί σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών ενάντια σε άλλους λαούς και χώρες, και ταυτόχρονα γίνεται στόχος αντιποίνων σε περίπτωση γενικευμένης σύρραξης.

Είμαστε σίγουροι ότι όπως εμείς, έτσι και εσείς δεν οραματίζεστε ένα τέτοιο μέλλον για τα παιδιά σας, για τα παιδιά του ελληνικού λαού και όλα τα παιδιά του κόσμου. Γι' αυτό και πρέπει να αντιδράσουμε, να μην αποδεχτούμε αυτήν την ύπουλη προπαγάνδα - ξέπλυμα του αιματοβαμμένου ΝΑΤΟ, το καμουφλάρισμά του ως "περιστερώνα της ειρήνης".

Να διδάξουμε στα παιδιά μας την πραγματική Ιστορία και όχι αυτό το ψέμα που το ίδιο το ΝΑΤΟ, οι κυβερνήσεις και όσες άλλες δυνάμεις το στηρίζουν θέλουν να μας πλασάρουν.

Σας καλούμε να ξανασκεφτείτε την απόφαση της Διεύθυνσης του σχολείου. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πάρθηκε χωρίς να συνυπολογιστούν όλες αυτές οι πλευρές που σας εκθέσαμε παραπάνω. Καλούμε τη Διεύθυνση και τον Σύλλογο των διδασκόντων να αναθεωρήσουν την απόφαση και να ακυρώσουν την εν λόγω "εκπαιδευτική εκδρομή". Σε μία τέτοια απόφασή σας θα είμαστε συνεπείς συμπαραστάτες σας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ